Els canaris, indignats amb el menyspreu de ‘Masterchef’: “No som troglodites”

Masterchef‘ torna a estar envoltat de polèmica. TVE no guanya per disgustos amb el talent culinari, que genera problemes setmana rere setmana. En aquesta ocasió el problema l’ha ocasionat Jordi Cruz, el xef català que forma part del jurat. La xarxa s’ha omplert de crítiques per unes paraules del conegut cuiner, que haurien indignat molt els teleespectadors canaris.

Què va passar? El programa es gravava a Gran Canària, el que provocava que comentessin en la veu en off les meravelles del lloc. El problema va ser que Jordi Cruz es va referir als aborígens que habitaven l’illa antigament com “troglodites“: “Aquest és un lloc tan misteriós com ple d’encant. Aquí van deixar la seva petjada els troglodites que van habitar el nord de l’illa fa milers d’anys, quan ens van entregar com a legat un dels jaciments subterranis més importants del món”. 

Sentir la paraula “troglodites” va sentar molt malament a l’audiència canària, que va manifestar el seu enuig davant del terme. Indignats, van deixar clar que eren aborígens canaris o guanches: “Em sembla una ofensa. Haurien d’informar-se, eren aborígens i no troglodites”, “Mare meva com heu patinat… Ineptes! Els troglodites vivien a les cavernes” o “Això evidencia el desconeixement que es té sobre la cultura canària. Vergonya aliena és poc”. El pitjor? Que després Samantha Vallejo-Nágera repetia la mateixa expressió. 

Una nova controvèrsia que col·loca el programa en la diana mediàtica. 

Nou comentari