Les mascaretes catalanes que marcaran tendència aquesta tardor

Els dissenyadors catalans ofereixen models de mascaretes ideals per a tots els gustos

La mascareta s’ha convertit en una peça més del nostre vestidor. Present en el dia a dia, les marques de roba han vist en elles l’oportunitat perfecta per oferir dissenys de tots els colors i estils per adaptar-los a cada persona. Les marques més exclusives han començat a crear mascaretes amb els seus logotips, però els dissenyadors catalans també han volgut aprofitar aquesta onada.

Una de les marques catalanes amb més presència internacional, Desigual, ha creat una línia original molt adient al seu tipus de dissenys. Totes elles reversibles i a un preu de 15,95 €.

Trobem, per exemple, una mascareta higiènica, reutilitzable i reversible, negra per un costat i amb el dibuix d’una gran flor vermella i una fulla en verd a l’altre. 

Mascareta Desigual 1 2

Desigual 

També ofereixen una mascareta reversible negra per un costat i amb un dibuix abstracte i lletres grans en blanc per l’altre, d’un estil recorrent en les samarretes de la marca.

Mascareta Desigual 2 2

Desigual 

 

Miriam Ponsa també ha afegit les mascaretes en la seva nova col·lecció de roba d’autor 100% produïda a Catalunya. La dissenyadora de Manresa ofereix mascaretes infantils i per a adults de tela o licra. Uns models senzills, de colors neutres i sense dibuixos ni estampats. El preu? Entre 6 i 7 €. 

Miriam Ponsa ha creat aquesta mascareta de tela verda llisa i sense estampat, per exemple, amb la qual hem vist alguns membres d’Òmnium.

Mascareta Miriam Ponsa

Miriam Ponsa

En la seva col·lecció també trobem un model de licra en negre, amb el nom de la dissenyadora brodat en un costat.

Mascareta Miriam Ponsa 2

 Miriam Ponsa 

 

Una altra de les modistes catalanes amb més renom, Sita Murt, ha presentat una mascareta negra i reutilitzable adient per a tots els looks. Clàssica i senzilla, amb les inicials de la marca i per 12 €. 

Sita Murt ofereix un únic model, en negre i de tela gustosa. Afegeix el detall de les inicials del nom de la marca en majúscules blanques en un costat. Minimalisme en estat pur.

Mascareta Sita Murt

Sita Murt

 

Per una altra banda trobem Txell Miras, creadora de la marca barcelonina amb productes creats íntegrament a Catalunya, ven un paquet de 5 mascaretes senzilles per 35 €. De colors neutres i tampoc sense cap estampat ni dibuix cridaner. 

Presenta cinc models: dos en negre completament llises i tres en tons diferents de marró. Criden l’atenció els cordills d’aquestes últimes mascaretes, d’un to més llampant que el disseny de la tela en si.

 

Mascaretes Txell Miras

Txell Miras 

 

Això pel que fa a dissenyadors reconeguts, però també podem destacar marques catalanes creades exclusivament per vendre mascaretes fetes a casa nostra. Evermine és un exemple perfecte. Nascuts el 2020 amb l’objectiu de crear mascaretes artesanals homologades i certificades per a dones “diverses i globals”. Compten amb una col·lecció completíssima amb models d’estampat animal, de flors, d’estil oriental, tropical, amb estrelles i bombolles o més bàsiques. Colors alegres i també més apagats, trobem opcions per a tots els gustos a 12,50 €. 

Evermine presenta un model en blau marí amb flors en color beix. Un disseny molt femení amb una garantia de 40 rentades.

Mascareta evermine

Aquest segon model és perfecte per als amants de l’estil oriental. En color daurat i amb el dibuix d’una garsa japonesa.

Mascareta evermine 2

 

La marca també pica l’ullet als fans de l’animal print. En aquest tercer exemple presenten una mascareta de color mostassa amb taques en rosa i blau, divertida i llampant.     

Mascareta evermine 3

 

K de Maskarilla és obra de Josep Martí, un dels nombrosos empresaris que van llançar una línia de mascaretes amb l’esclat de la pandèmia. Amb seu a Sant Just Desvern, ven aquest tipus de peça de roba a adults i a nens. En el seu cas, ofereix un catàleg amb una gran diversitat de models. Des de les més clàssiques i d’estampat militar, a algunes de divertides amb calaveres, unicorns i flors o de disseny més exclusiu. Els preus oscil·len entre els 7,95 € i els 19,95 €.

Disseny divertit en color blau marí, amb dibuixos de calaveres d’estètica mexicana en tons vermells, blancs i verds.

Mascareta K de maskarilla

També tenen models perfectes per a nens. Aquest n’és un exemple, amb el fons blanc i dibuixos infantils a sobre d’unicorns, gelats i dònuts, maduixes o roses.

Mascareta k de maskarilla 2

 

K de maskarilla també ha creat una línia més fashion amb mascaretes d’estampat més elegant i sofisticat. De color negre i amb un estampat en daurat, la marca ofereix una opció que encantarà als fans de la moda.  

 

Mascareta K de maskarilla 3

Finalment destaca la feina d’Els ximplets, dos catalans que ofereixen mascaretes ecològiques amb dites i frases fetes típiques del català estampades. Divertides i originals, podràs dur mascaretes 100% catalanes per 15 € cadascuna: “Quin cacau”, “S’ha acabat el bròquil”, “Torracollons desconfinat”, “Aparta dos metres, microbi” o “A dos metres, borinot” són només alguns exemples. 

Aquest és un disseny completament negre amb el missatge divertit “somiatruites desconfinat” escrit en blanc en un costat de la mascareta. 

Mascareta els ximplets

Els ximplets

 

 

Aquest segon model estampa l’advertència “Viu la comèdia i posa’t la puta mascareta” també sobre una mascareta completament negra.

Mascareta els ximplets 2

Els ximplets

Amb tot, queda clar que els dissenyadors catalans han sabut treure profit de l’obligatorietat de dur mascareta quan sortim al carrer. Idees innovadores, més clàssiques o atrevides adients per a tots els gustos i a preus assequibles. 

Nou comentari