El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una estrella barcelonina d’Instagram denuncia els insults constants que rep: “Han fet que em vulgui operar”
  • CA

Marta Riumbau és una de les influencers barcelonines amb més seguidors a Instagram. Va ser una de les primeres en provar sort en el món de Youtube, el que l’ha ajudat a convertir-se en una de les més consagrades. Coneguda pels seus consells de decoració, moda i lifestyle, aquest dimecres s’ha sincerat en uns vídeos molt personals. Feia molt de temps que no compartia captures de pantalla amb algunes de les crítiques ferotges que rep dia rere dia. Farta i molt molesta, ha decidit sincerar-se per fer reflexionar tots aquells que la segueixen i que l’insulten sense pensar en el mal que això pot generar.

“Mai no comparteixo comentaris dolents perquè em són igual, però aquest és un tipus de comentaris que rebo des de fa més de 10 anys. Que em diguessin que tenia moltes galtes va provocar-me molta inseguretat, una inseguretat que jo no tenia, perquè m’ho deien quan vaig començar a Internet que jo era encara una adolescent. I el pitjor és que m’ho segueixen dient. Em va afectar i vaig buscar què podia fer per arreglar-ho. Vaig convèncer la meva mare per operar-me, em va portar a un cirurgià i ell em va dir que no tenia prou greix en aquella zona i que haurien de fer-me una cirurgia molt complexa. Em vaig adonar que no tenia tanta inseguretat com per fer-ho, però m’ho hauria acabat fent sense dubtar per culpa de les crítiques que rebia”, reflexiona la jove influencer.

I afegeix: “No tot és culpa d’un influencer o d’algú, com quan es critica tant a algú per haver-se posat Botox o més pits perquè dieu que són falsos. Jo, com a nena dels 90, llegia les revistes i veia totes les famoses amb Photoshop i pensava que m’encantaria tenir aquell cos. Però no m’obsessionava ni culpava a la revista o a la persona per allò. Si vols fer-te alguna cosa, fer-ho. Ningú no ha de dir-te res, és una barbaritat. Qui crea la inseguretat? Que cadascú treballi a si mateix i basi la seva autoestima en si”.

La influencer reflexiona sobre el poder de les crítiques / Instagram

“Està bé poder identificar-se amb altres, però la teva felicitat no es pot basar en el fracàs d’una altra persona. No és que el comentari m’hagi afectat, als 19 m’afectava però als 33 ja no. Simplement és una crítica a què després hi hagi persones o revistes que exposin persones públiques i se li critiqui perquè s’ha operat, per exemple. Exposar algú d’aquesta manera és perillós perquè pots influir en algú i crear-li una inseguretat. Jo m’hauria arribat a operar per culpa de les crítiques que rebia i això és fort”, reconeix.

Una crítica a la societat que l’ha fet recordar un moment dolorós: “Quan jo em vaig separar vaig llegir que Jennifer Lopez es va separar quatre vegades i per a mi va fer-me sentir millor perquè jo pensava que era un fracàs personal meu. Les coses passen i per això m’agrada que he tingut un mal dia. Haver d’infravalorar-se tant perquè els altres se sentin millor… No sé si ho arribo a entendre”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa