El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mariló Montero: “No és ètic que hi hagi parelles sentimentals al Congrés”
  • CA

Mariló Montero està promocionant el seu nou llibre, ‘La Maestra’, en el qual explica la història de María de Maeztu: “Es tracta d’una dona que ha estat ignorada i maltractada per la història. Si no hagués estat per ella, a Espanya no hi hauria hagut dones universitàries en aquella època. El franquisme era pur franquisme i se la va ignorar”. Amb clars tocs feministes, la presentadora torna al món editorial i és per això que ha concedit una entrevista a ‘Europa Press‘.

Mariló Montero treu nou llibre Europa Press

Mariló Montero treu nou llibre / Europa Press

Precisament sobre feminisme ha volgut parlar, en una dura crítica al masclisme que encara està present en la nostra societat: “Ara es pot avançar molt més ràpid en aconseguir aquestes igualtats de dret entre homes i dones. Potser s’hauria de centrar el focus en la qüestió de l’evolució que l’home ha d’assumir amb més rapidesa l’acceptació d’aquesta igualtat. La forma de denúncia també ha canviat. Ara denunciem més ràpid i tant de bo això faci reflexionar les persones”.

Un dels temes d’actualitat és el pin parental, una polèmica de la qual ha volgut opinar: “La majoria de partits estarien d’acord en aconseguir un pacte d’estat per a l’educació. Una vegada s’implanta l’educació, des de nadons fins a grans, hi haurà una bona base. Mentrestant hem de fer coses que són absolutament necessàries en les persones adultes que encara cauen en el masclisme. Hi ha masclisme inconscient. Linxaments que venen del masclisme”. I afegeix: “Hi ha famílies que no mengen sa i a les escoles se’ls ensenya i s’ajuda les famílies que ho desconeixen. Ara mateix els interessats ho disfressen i ho tapen i ho tracten de normalitat absoluta, quan no és ètic que hi hagi parelles sentimentals dins del Congrés dels Diputats. En canvi, per a la resta de la societat, quan tens una empresa i tens fills i vols deixar l’empresa al fill, està malament”.

Mariló Montero promociona el seu nou llibre Europa Press

 Europa Press

Una entrevista que torna a evidenciar que Mariló Montero no té pèls a la llengua. I d’aquí, a criticar els propis mitjans de comunicació: “Sempre feu funcionar la informació cap al vostre benefici perquè sigui viral. Jo sóc una periodista que em qualifico d’independent perquè critico a tothom, a aquell que em fa mal se l’ha de criticar”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa