El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
María Patiño parla de la bulímia: “Em sentia culpable per estar malalta”
  • CA

De María Patiño molts critiquen que sigui una “obsessionada” de la cirurgia estètica. Sempre pendent de la seva imatge, la presentadora gallega de Sálvame i Socialité ha reconegut haver-se operat en diverses ocasions. Ara s’agrada i li encanta presumir de la seva figura, un estat al que li ha costat molt arribar. I és que ella mateixa ha reconegut que fa uns anys patia una gran inseguretat amb el seu cos, fins al punt de patir problemes alimentaris greus. En el seu cas, va patir bulímia quan era adolescent.

Aquest dimecres n’ha donat més detalls en una intervenció en directe que l’ha acabat emocionant: “Una de les coses que em va portar a intentar entendre Rocío Carrasco i acceptar que m’havia equivocat va ser que, fa molts anys, vaig explicar que tenia bulímia i la societat creia que allò era un problema de nenes capricioses que només volíem estar primes. Quan estava malalta, em vaig sentir molt incompresa socialment. Fins i tot gent amb capacitat intel·lectual i professionals de la medicina em feien sentir malament amb mi mateixa. Em vaig sentir culpable per estar malalta“.

En una reflexió molt crua, la periodista lamenta que no la societat no sigui més empàtica amb la gent malalta: “Per què no fem un esforç per entendre coses que desconeixem? Per què no empatitzem amb el dolor? Jo he après a posar-me en el lloc dels altres i a empatitzar amb el dolor aliè en comptes de jutjar-lo”.

Aquesta no és la primera vegada que María Patiño parla del problema alimentari que va patir fa uns anys. Al llarg de la seva carrera ha recordat aquell moment tan dolorós i ha reconegut que va ser “una època molt dolenta” de la seva vida que no vol reviure. És per això que mai no ha volgut participar en un reality, de fet: “En aquest tipus d’experiències tot va per excessos i no me la vull jugar perquè no vull tornar a passar per allò”. Ja recuperada, ara només espera ser prou forta com per no tornar a caure en un problema tan greu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa