Reivindicació de María, exconcursant d’OT: “Els bisexuals existim”

La cantant reapareix en una entrevista sincera que aprofita per fer un al·legat feminista

María Escarmiento va ser una de les concursants més polèmiques de l’última edició d’Operación Triunfo. Ha estat de les més reivindicatives, el que torna a demostrar en una entrevista a La Razón: “De la María d’OT queda tot. Sóc la mateixa persona, no em sento desvinculada amb el que vaig fer a dins ni amb el que he fet des que he sortit. Em segueixo sentit igual i no és una frase feta. Les lletres de les meves cançons parlen d’amor i desamor no tradicional. Les relacions actuals són interessants. Segueix havent-hi molta gent que té un amor tradicional, així com ho enteníem abans. Però jo sempre he demanat per desaprendre certes conductes tòxiques que he viscut. Quan escric parlo de mi mateixa i em vull dir coses per acordar-me i dur-les a terme. No tinc un gran coneixement, però el que he après m’agrada plasmar-lo. Ho faig per mi, però si agrada i acaba ressonant, doncs genial”.

Ella mai no ha amagat la seva orientació sexual, la que reivindica: “La bisexualitat se segueix mantenint en un segon pla. A més a més, no hi ha molts referents i és una cosa de la que se segueix qüestionant la seva existència. És com si “no, si no existeix”. I bé, lògicament som moltes les persones que ens sentim així. Estic tranquil·la i contenta amb qui sóc i en el meu dia a dia no m’afecta. Entenc que hi hagi gent que no tingui un privilegi com el meu, que els afecti molt. Llavors ànims, existim. No passa res, està tot bé”, reconeix.

En tot moment ha intentat aprofitar la seva popularitat per aportar el seu granet de sorra a la lluita feminista, a més a més: “Nosaltres estem intentant fer el màxim que podem i educar en la mesura del que podem el nostre entorn i a nosaltres mateixes. Segueix sent molt complicat, però hi ha molts debats que segueixen oberts i que estan bé i que són sans. Hem d’aplaudir que ara es parli del tema, per exemple amb el documental de Rocío Carrasco. Hem d’anar avançant”.

Una entrevista en la que aprofita per carregar contra el negacionisme d’alguns artistes com Miguel Bosé: “Quin horror, si us plau. Tu pots opinar sobre una cosa que et sembli millor o pitjor des del respecte, però fer judicis sobre si una cosa existeix o no… Em sembla que això demostra una gran ignorància i una mica d’estupidesa. Jo estic feliç d’haver-me vacunat”.

Comentaris

    M'importa tres cagarros 20/08/2021 6:32 pm
    M'importa 33.333 cagarros el que facin o deixin de fer, el que diguin o deixin de dir, el que cobren o deixen de cobrar, si són compradors compulsius o garrepes, amb qui es barallen o es donen el bec, si es divorcien o no i el perquè, el què mengen o deixen de menjar, si dormen bé o malament, si ploren o riuen, si estan preocupats o deixondits, si porten tatuatges o no, si canvien de "look", conserven el mateix o es fan siliconar, embalsamar, dissecar, crio-conservar, liofilitzar, confitar, escalivar o escabetxar, si tenen manies o no, si insulten o són insultats, si els han posat una multa o els ha tocat la loteria, si fan vacances o deixen de fer-ne, on i amb qui les fan, si porten polls, puces o si tenen caspa, si van fluixos de ventre o van restrets, si s'han fet operacions d'estètica o no se'n pensen fer, si fumen amb pipa, cigars, cigarretes o no fumen, els esports que practiquen, els que els agradaria practicar i els que no pensen practicar mai, si són heterosexuals, homosexuals, bi, tri, plurisexuals, ambigu-sexuals bicicletosexuals, onanistes o practiquen la castedat. Així mateix, m'importa una muntanya de merda el que facin o deixin de fer, les seves famílies, els seus amics, els seus enemics, els seus veïns, els seus companys de programa, socis ex-socis, parelles, ex-parelles presents, passats i futurs i, en resum, m'importa un oceà de merda el que diguin o deixin de dir, el que cobren o deixen de cobrar, si es dediquen a la publicitat o no, si beuen alcohol o només beuen aigua, si van fluixos de ventre o van restrets, si pateixen atacs d'ansietat, si es fiquen farina pel nas o per l'orella, si mengen userda o garrofes, si van en cotxe o van a peu, si es dutxen pel matí, per la nit, per la nit i pel migdia o no es dutxen mai, aquells amb els quals s'enlliten o deixen d'enllitar-se, amb qui s'enllitaven o amb qui pensen enllitar-se, ells, tota la colla de paràsits que viuen a la nostra esquena pel fet de ser una colònia d'un país farcits de paios improductius que viuen de sortir a la tele

Nou comentari