La dona de Mainat es defensa amb un text copiat descaradament del seu marit

Nou cap de teatre en el cas Mainat. La història no pot ser més rocambolesca, amb un matrimoni trencat després d’una acusació d’intent d’assassinat que ha derivat en un autèntic fulletó. Fa només un parell de dies era Josep Maria qui emetia un comunicat per demanar respecte: “Hem hagut de canviar tres vegades de domicili en l’últim mes”. Ara ha estat la seva dona, Ángela Dobrowolski, qui ha trencat el seu silenci.

Ho ha fet en un escrit que destaca pels múltiples cops d’ullet al comunicat del seu marit: frases idèntiques, paràgrafs copiats tal qual i referències fàcilment identificables. L’objectiu d’Ángela és negar que sigui culpable en l’intent d’homicidi, el que deixa clar en un parell d’ocasions: “El procediment peal segueix el seu curs, encara està pendent que es practiquin diverses diligències d’investigació i pendent de resolució sobre l’ordre de protecció. La causa iniciada contra mi per presumpte intent d’assassinat és absolutament falsa i està encara en fase d’instrucció judicial”. I afegeix dues frases que copia literalment del text de Mainat: “Aquesta instrucció pot durar molts mesos, durant els quals el meu advocat ha realitzat i realitzarà les peticions que creiem convenients per aclarir els fets i per defensar els meus interessos”. 

Comunicats Mainat i Ángela

Comunicats Mainat i Ángela

 

Mentre Mainat lamenta que s’ha hagut de canviar de domicili en tres ocasions, Ángela destaca que ella, en canvi, no ho ha pogut fer: “Jo no tinc la capacitat de canviar de domicili quan els mitjans de comunicació assetgen la porta de casa meva i, per tant, no puc ocultar-me o evitar l’assetjament al qual estic sotmesa”. 

I d’aquí, a un altre plagi descarat al comunicat del seu exmarit. Diu ell: “Penseu també que, tot i l’extraordinària gravetat dels fets en els quals tinc la condició de víctima especialment la causa seguida contra Ángela Dobrowolski per presumpte intent d’assassinat, el fet que l’Ángela hagi estat la meva esposa durant nou anys i que sigui la mare dels meus dos fills petits, fa per a mi especialment dolorosa aquesta situació, que espero que es resolgui com abans millor per la via judicial”. I què diu ella? “Considereu també que, tot i l’extraordinària gravetat dels fets en els quals tinc la condició de víctima especialment les causes seguides contra Josep Maria Mainat per presumptes coaccions continuades, maltractament psicològic i maltractament en l’àmbit de família, el fet que el Josep Maria hagi estat el meu espòs durant nou anys i sigui el pare dels meus dos fills petits, fa per a mi especialment dolorosa aquesta situació, que espero que es resolgui com abans millor, no necessàriament per la via judicial”.

Comunicats

Comunicats

L’última frase dels dos comunicats? També idèntiques: “Molt agraïda per la difusió d’aquest missatge”, diu ella. Josep Maria, en el seu cas, només canviava el gènere: “Molt agraït“. D’aquesta manera tan peculiar Ángela clama per la seva innocència. Això sí, el que queda clar és que és culpable de plagi. 

Nou comentari