El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Letizia Ortiz, enganxada a la sèrie documental sobre Rocío Carrasco
  • CA

Letizia Ortiz està seguint amb molt d’interès la sèrie documental sobre la vida de Rocío Carrasco, ‘Rocío, contar la verdad para seguir viva’. Així ho assegura la periodista Pilar Eyre en el seu blog de la revista ‘Lecturas’. “Letizia està bolcada en el tema Rociito. Veu els capítols, truca a les seves amigues periodistes per a preguntar per la rebotiga de l’assumpte i pren partit apassionadament”, escriu la periodista.

Té molt clar el seu veredicte perquè és com tots nosaltres, res humà li és aliè! Què no donaria ella per poder opinar lliurement!, perquè una cosa és deixar de ser periodista i una altra cosa és que el periodisme la deixi a ella”, afirma Pilar Eyre, que recorda que “en els primers temps del seu festeig va pensar, ingènuament, que podria continuar exercint. Tenia la remota esperança de continuar aquesta carrera que l’apassionava”.

A més, la cronista reial explica que aquesta vocació Letizia “la va heretar del seu pare, un periodista ‘de veritat’ que va fer carrer, va cobrir esdeveniments i va treballar en una redacció suportant torns i competint per l’exclusiva. Li va costar donar-li el sí a Felipe, precisament per haver d’abandonar la seva professió, i va intentar autoconvèncer-se que podria participar en un documental sobre història o sobre naturalesa”.

En aquesta línia, revela que “fins i tot va arribar a parlar amb una coneguda productora, però els ‘homes de gris’, aquests funcionaris que pul·lulen per la casa reial i són més monàrquics que els mateixos Reis, la van dissuadir subtilment: ‘Ara no és el moment’, ‘La popularitat de la Corona està sota mínims’, ‘La posició del seu sogre és molt delicada’”.

Segons Pilar Eyre, l’actual reina d’Espanya va mantenir durant els inicis una molt bona relació amb els seus excompanys periodistes, però assenyala que “tot va canviar a mesura que la premsa va carregar amb crítiques que ella considerava injustes, fins al punt que va arribar a sospitar que eren tafaneries que s’afavorien des de la Casa per a apartar l’atenció de la conducta irregular de Joan Carles I”.

“Despertar-se cada dia amb una al·lusió malintencionada a la seva primesa o el record exagerat de la humilitat de la seva família va anar amargant el seu caràcter i minant la confiança en els seus antics col·legues”, conclou la periodista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa