El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Letícia, preocupada per l’aparició d’un text seu crític amb Joan Carles
  • CA

Letícia Ortiz mai no s’hauria imaginat que acabaria casant-se amb el rei d’Espanya, una periodista que volia arribar lluny en la professió i fer reportatges que captessin l’atenció. Aquesta setmana s’ha parlat molt de la seva faceta d’estudiant universitària, la que ha donat ales a la vídua d’un dels seus professors preferits per revelar una història desconeguda. El Español ha parlat amb ella sobre un treball que Letícia hauria escrit quan estudiava la carrera, un text que hauria fet l’impossible perquè no sortís a la llum. I això per què? Segons la dona del catedràtic Fermín Bouza, perquè era una entrevista fictícia -però d’esperit crític- a Joan Carles de Borbó.

Era mitjans dels anys 90 quan el professor va encarregar a Letícia que fes una entrevista inventada a un personatge conegut. Ella va escollir Joan Carles, amb qui s’hauria imaginat fent preguntes malicioses. Quan Letícia va comprometre’s amb Felip, hauria demanat al seu professor que amagués aquell treball perquè no arribés en mans de la premsa. Ell li hauria promès que aquell text mai no veuria la llum, segons la seva dona: “Fermín li va donar la seva paraula que allò mai no veuria la llum, perquè ella volia que ell li tornés el document”.

Parlem d’un moment en el que la premsa estava carregant contra ella, el que la tindria desesperada i espantada per si es publicava un treball d’ella crític amb el seu sogre: “L’entrevista va desaparèixer, però Letícia insistia en què volia que li tornés. Fermín va dir que l’encriptaria i potser aquell va ser el motiu del seu distanciament”. Ara bé, la vídua del professor deixa clar que no hi havia res compromès: “Simplement era una entrevista feta per una noia normal amb molta capacitat crítica”.

Joan Carles i Letícia, en una foto d’arxiu / Europa Press

La dona assegura que no té ni idea d’on es troba el document i tampoc no sembla que estigui disposada a treure’l a la llum, ja que el seu marit mai no ho va fer. Sigui com sigui, el que està clar és que aquella entrevista fictícia de Letícia a Joan Carles avui dia tindria un valor incalculable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa