El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Treuen a la llum el pla de Letícia per fer fora la reina Sofia: “Vol que marxi a Grècia”
  • CA

La Casa Reial va fer callar les crítiques fa un parell de setmanes, quan van anunciar que Elionor rebrà la confirmació tal com marca la tradició cristiana. No s’havia dit res al respecte fins ara, el que feia sospitar que Letícia hauria imposat el seu ateisme. Finalment, però, s’ha sabut que la nena la rebrà aquest divendres a la parròquia de la Nostra Senyora d’Aravaca, acompanyada dels seus companys d’escola.

Elionor de Borbó / Europa Press

El dubte, llavors, era si aquesta ocasió seria prou important com per reunir tota la família reial després de molt de temps. De primeres quedava descartada la presència de Joan Carles de Borbó, per descomptat, però què passava amb la reina Sofia? Ben aviat va filtrar-se el canvi que ha anunciat l’escola per a enguany. Per primer cop en tota la seva història, a la confirmació només podran assistir els pares i els germans. La presència d’avis o tiets, doncs, queda prohibida… El que facilita les coses per a Letícia, que no voldria convidar a Sofia.

Així ho confirma, a més a més, Jaime Peñafiel en la seva columna a Republica: “La princesa Elionor no comptarà amb la presència de la seva àvia paterna, de la reina Sofia. La directora de l’escola i, possiblement per ordre de Letícia, ha organitzat la cerimònia de tal manera que només els pares i la germana de la princesa podran acompanyar-la. Si els lectors m’ho permeten, jo preguntaria què cony pinta la reina mare, la reina àvia… no, ja a Espanya, sinó ni tan sols a la família”.

Letícia i Sofia, juntes en un acte oficial / Europa Press

“Cert és que la jove, la inefable Letícia, la respecta. Però és necessari que recordi l’incident davant la catedral de Palma? No estic opinant, sinó recordant el que va passar aquell dia a propòsit que ni la jove ni possiblement tampoc la neta vulguin que l’àvia estigui present en aquesta cerimònia entranyablement familiar. Penso que el cercle dur de la família reial, responsable que Joan Carles estigui fora de la casa i del país, també desitjaria que Sofia marxés a Grècia amb la seva família grega. Temps al temps, estimats lectors”, etziba el cronista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa