Letícia, humiliada per una diputada del Paraguai durant el viatge oficial

Letícia Ortiz es troba de viatge oficial al Paraguai, el que suposa el seu sisè viatge de cooperació humanitària des que va arribar a la família dels Borbons. L’agenda de la dona de Felip VI és ben plena des que va arribar, amb visites a centres sanitaris, culturals i educatius. Rebuda amb tots els honors, allà on va la reben amb una forta ovació. Li estan agraint molt que hagi fet el viatge i que s’estigui preocupant per la seva situació… o, almenys, així ho està fent una part de la població. Bocabadada s’ha quedat la premsa sud-americana i també l’espanyola després de l’esbroncada que li ha dedicat una diputada del Partit Liberal Radical Auténtico (PLRA) al Congrés del Paraguai. El més sorprenent de tot és que Celeste Amarilla l’ha deixat verda i no per la seva tasca com a cooperant, sinó per la seva manera de vestir.

I això per què? Sembla que a la diputada no li ha agradat que Letícia vesteixi l’armilla especial de l’equip de cooperació: “Ha vingut amb l’uniforme, ni tan sols amb roba de carrer. Em pregunto si això és protocol·lari o si és un menyspreu. Em molesta que vagi a altres països amb vestits que fàcilment superen els 10.000 dòlars per fer honor d’alguna manera al lloc que visita i que aquí vingui amb l’armilla vermella dels cooperants. La mare pàtria ens ha enviat vacunes gratis i ara ens envia la seva periodista convertida en reina, una noia d’orígens summament humils i periodista de professió que va enamorar el príncep. Avui ve a veure la pobresa del Paraguai per veure quines almoines més llançar-nos. Que no cregui que morim per la seva salutació. Potser necessitem els seus diners, però, senyora Letícia, mereixíem un dels vestidets que té vostè al seu amari, no l’armilla que fa servir la seva guàrdia i la seva secretària”.

Com era d’esperar, li han dit de tot. La premsa acusa la diputada de centrar-se en un detall sense cap mena d’importància en comptes d’agrair el bé que pugui fer la visita de la monarca espanyola. En altres viatges de cooperació similars, de fet, Letícia també duu l’armilla en els actes oficials com a mostra de suport. Fins i tot els fabricants del model han respost a la diputada en un tuit: “L’armilla va ser fabricada per la nostra empresa a petició de la cooperació espanyola, una pime nacional. Si vostè vol un vestit, se’l pot comprar amb el bon salari que guanya”.

Una polèmica que ha esquitxat l’arribada de Letícia al Paraguai, un viatge que s’allargarà un dia més i que des de la Casa Reial confien que acabi comportant missatges positius i cap crítica més. No s’han pronunciat sobre el missatge enverinat de la diputada local i sembla evident que el passaran per alt.

Comentaris

  David Novembre 04, 2021 | 18:23
  A mi e que em sembla ridícul és que la diputada aquesta anomeni "madre patria" a Espanya.
   VIva España Novembre 04, 2021 | 22:16
   ¿ No sabías que la madre pátria es España en Sudamérica ?
    Massaia Novembre 05, 2021 | 09:32
    I tant, aquella mare que primer et roba, després et viola i per acabar et mata. Això si t'imposa el seu Deu i el seu idioma tot amanit amb virus i bacteris de tota mena. Però no sigueu desagraïts que pons i carreteres no en va fer gaires però esglésies i palaus colonials tants com vulguis.
  Te conozco, bacalao. Novembre 04, 2021 | 18:39
  Paraguayos, sou genials, intel.ligents, amb dignitat i una gran capacitat de penetració psicològica. Gràcies, Celeste, per alló de l'emperador va nu i a més a més, sense cap vergonya.
  Te conozco, bacalao. Novembre 04, 2021 | 18:39
  Paraguayos, sou genials, intel.ligents, amb dignitat i una gran capacitat de penetració psicològica. Gràcies, Celeste, per alló de l'emperador va nu i a més a més, sense cap vergonya.

Nou comentari