El pitjor Nadal de Letícia a La Zarzuela: tremolors, incomoditat i un regal lleig

Pilar Eyre revela que les primeres festes nadalenques de Letícia amb els Borbons van ser un desastre

Pilar Eyre torna a treure a la llum una anècdota controvertida de la família reial que evidencia com són les coses a dins de La Zarzuela. Ho fa des de Lecturas, en una columna contundent que centra en el primer Nadal de Letícia amb els Borbons, pocs mesos després d’haver anunciat el compromís amb Felip.

“Letícia estava nerviosa. No sabia com vestir-se i, al final, va optar per una brusa de seda groga amb un llaç al coll a joc amb una faldilla prisada. Se sentia disfressada amb aquell look de monja seglar, però com dimonis s’havia de vestir quan anava a ser l’hereva d’un tron? Van recórrer amb el cotxe a tota velocitat el quilòmetre que els separava del Palau sense parlar perquè anaven amb el temps just, ja que a les nou en punt havien d’estar davant de la televisió per veure el missatge de Nadal que havia gravat el sogre. Van entrar a una sala plena de gent, plena de familiars dels quals Letícia no recordava el nom”, explica.

I afegeix: “A televisió, Joan Carles apareixia una mica ullerós. No travessava una bona etapa, se sentia sol i la relació amb la Reina havia arribat a un punt en el qual va demanar al president del govern que no li programés més viatges amb ella perquè no la suportava”.

Fotografia oficial de l’anunci de compromís de Felip i Letícia / Casa Reial

En aquell primer sopar de Nadal de Letícia a La Zarzuela, hauria vist com Sofia ignorava el seu marit: “Parlava en veu alta amb la germana per demostrar que res del que deia el seu marit podia interessar-la”. Això sí, Letícia hauria estat protagonista quan Joan Carles va felicitar-los públicament pel seu compromís: “Felip va agafar la mà de la núvia i li va fer un petó cavallerosament mentre la família aplaudia”.

I què li van regalar? Pilar Eyre ho revela: “A Letícia li va tocar un pijama lleig de franel·la amb les sabatilles a joc que li havia comprat la sogra en els magatzems Harrods de Londres”. Un altre moment incòmode hauria arribat amb les preguntes indiscretes d’alguns familiars de Felip, que haurien quedat molt sorpresos en saber que Letícia no sabia esquiar ni navegar.

La periodista catalana deixa clar que el sopar se li va fer etern a Letícia: “Trobava a faltar l’ambient espontani de la seva família. Tot era tan difícil. Els homes de gris s’encarregaven de tot, des de la preparació de la boda fins a l’elecció del dissenyador del vestit. Ni tan sols havia pogut canviar un objecte de la decoració de la casa”. I d’aquí van passar a la missa del gall, de la qual Letícia no hauria pogut escapar: “Quan van tornar a casa, Letícia tremolava i no només pel fred”.

Nou comentari