El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Així va començar l’enemistat de Letícia i la infanta Cristina
  • CA

La mala relació entre la reina Letícia i la infanta Cristina ve de molts anys enrere. En un principi semblaven ungla i carn, però un seguit de desavinences i l’esclat del cas Nóos van acabar separant-les. Avui Pilar Eyre centra la seva columna de ‘Lecturas‘ en analitzar què ha passat perquè acabin tan enemistades. Tot va començar durant el bateig d’Irene, la filla petita de Cristina i Iñaki Urdangarin: “Letícia estava embarassada de cinc mesos. Totes les nostres mirades estaven posades en ella. El procés d’adaptació estava sent dur i difícil. Deixar de ser una professional lliure i brillant per sotmetre’s a la rigidesa de la vida a palau estava resultant molt decebedor”.

“De les dues cunyades, amb qui es portava millor era amb Cristina. Iñaki havia comprat l’anell de compromís a Barcelona, les dues parelles havien sortit juntes diverses vegades, Cristina era universitària i treballava, tenia moltes coses en comú amb ella. Cada vegada que Letícia viatjava a Barcelona per provar-se el vestit de núvia trucava a Cristina i dinaven juntes. Quan Cristina va organitzar el bateig de la filla a Madrid, va pensar que els seus sogres podrien dormir a casa de Felip. Ell va dir que sí, naturalment, encara que li va dir que havia de trucar a Letícia perquè no deixava de ser també l’amfitriona. Així ho va fer la Infanta i va acabar sorpresa, perquè Letícia es va negar a convidar una nit al discret matrimoni Urdangarin. Li va dir clarament que no, que estava embarassada, no se sentia bé i no li venia de gust tenir a casa unes persones que no coneixia”, explica.

La reina Letícia en una videotrucada / Europa Press

Això hauria provocat que Letícia es mostrés amb cara llarga durant el funeral de l’endemà: “L’expressió de Letícia era un poema. Tenia una cara tan angoixada que un dels convidats em va dir que va témer que pogués desmaiar-se. Cap dels cinquanta convidats eren amics o familiars seus, se sentia en territori enemic i ho va passar molt malament”.

Infanta Cristina / Europa Press

Cristina li hauria explicat el que havia passat al rei Joan Carles, que li va donar suport i no li va dirigir la paraula a Letícia en tot el bateig: “Felip no va tenir més remei que posar-se al costat de la seva dona i des de llavors el tracte amb la seva germana no ha fet més que empitjorar. En el 40 aniversari d’Iñaki, per exemple, tres anys després, Cristina va preparar una súper festa a la casa de Pedralbes a la qual van acudir els prínceps d’Astúries. Un dels treballadors que va servir el càtering em va explicar que Letícia va estar tota l’estona en un racó sense parlar amb ningú i que ningú li dirigia la paraula, mentre que els convidats ballaven al voltant de la piscina. Els desacords han estat constants, però l’arbre de l’hostilitat té les seves arrels en el 2005. Trist aniversari! Des de llavors, tot s’ha fet encara més gran”.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa