El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Filtren el menú de la nit de Nadal a La Zarzuela: car i desmesurat
  • CA

És tradició que les famílies es reuneixin durant la nit de Nadal en un sopar multitudinari, amb la taula plena de menjar i torrons. Això també passa a dins de La Zarzuela, malgrat els innumerables mal rotllos que tenen entre ells. La família reial tindria un protocol molt concret durant aquesta data assenyalada, el que Vanitatis treu avui a la llum per sorpresa.

Fins ara sempre reunirien els convidats a les set de la tarda, quan arribarien tots carregats de regals, per descomptat. Els farien esperar en un dels salons, on se’ls oferiria una beguda i fruits secs. Després de seure tots junts, veurien en silenci el discurs del rei i procedirien a sopar.

Què tenen per costum sopar durant la nit de Nadal? El mitjà explica que ofereixen saltat de verdures, entrants freds com el salmó fumat, ous, pernil ibèric de Jabugo, torrades amb foie, pastís de peix, angules, consomé… I el plat estrella, el gall d’indi farcit amb patates. Un autèntic festí, de ben segur que en quantitats desmesurades i exagerades. I pel que fa a les postres? Tindrien establert la consumició d’una macedònia de fruites tropicals, amb gelat de crema de cafè, vainilla i xocolata. Sofia sempre demanaria, per la seva banda, un sorbet. A més a més, sempre oferirien cafè i licors amb els torrons de Jijona i els polvorons que tampoc no falten a la seva taula. Un munt d’ingredients i plats diferents que poden sumar un preu més que elevat.

La família reial, en una de les últimes nits de Nadal en la quals es van reunir / Casa Reial

Queda clar que no s’estan de res, en un sopar de gala amb ingredients cars i luxosos. Una nova mostra de la bombolla de pompositat dels Borbons.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa