El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dies ‘horribilis’ per a Felip VI: discussions amb Letícia i sacrifici del pare
  • CA

La Casa Reial està vivint un dels seus pitjors moments. L’escàndol financer que ha esquitxat els reis Joan Carles i Felip provocava una crisi institucional que forçava l’actual monarca a emetre un comunicat en el qual es desmarcava de les activitats il·legals del seu pare. Un escàndol, tenint en compte que es podia llegir entre línies que Felip VI reconeix que el seu pare ha obtingut diner negre mitjançant negocis tèrbols. 

Doncs bé, sembla que tota aquesta desagradable situació ha afectat molt al matrimoni de Felip i Letícia. Així ho assegura Pilar Eyre a la seva columna de ‘Lecturas‘, que centra en analitzar els problemes que estaria tenint el matrimoni reial: “Tancada a l’habitació del primer pis del pavelló del príncep, recorrent-la amunt i avall com un gat engabiat, la Reina parlava amb les seves múltiples amistats, mirava les webs, llegia la xarxa, sense deixar de trucar la seva àvia Menchu, grup de risc en tenir 92 anys, els pares i la germana. Els quatre petons afectuosos que va intercanviar el 6 de març amb la ministra Irene Montero, infectada pel virus, havien obligat a fer-se un test no només a ella, al seu marit i les filles, i al personal de La Zarzuela al complet”.

“Tots havien sortit negatius, però el doctor va obligar Letícia a confinar-se, a portar mascareta i guants, menjar d’una safata i rebre només la visita rutinària d’una infermera. Haurà de mantenir-se reclosa fins al dia 26. El que porta pitjor és no veure les filles, sense escola. I, sobretot, no estar amb el marit en el seu 23-F. Tantes vegades s’ha dit que el que li faltava a Felip per consolidar-se en el tron era passar per un 23-F, com el pare. I no havia d’estar la Reina al seu costat per aconsellar?”, afegeix Eyre.

Els reis Felip i Letícia / Europa Press

La cronista explica que el matrimoni segueix parlant, però, per Skype: “Letícia li transmet a Felip el clam popular: “La gent està espantada i vol veure el seu Rei. Vol que el Rei comparteixi les seves preocupacions! Felip, has de sortir a dir alguna cosa, estan morint malalts, el país està tremolant, han de saber que estàs al seu costat, que comparteixes el seu patiment”. Felip també ho veia, però necessitava la conformitat del govern espanyol”. I d’aquí, a fer-li cas i oferir un discurs per televisió.

Però aquest no és l’únic maldecap que han tingut aquests dies. Què passa amb tot l’escàndol del pare? Sembla que Letícia hauria pressionat molt Felip perquè emetés un comunicat desmarcant-se del pare: “Tu ets una persona honrada, has d’explicar-ho. Amb tot el que hem lluitat per netejar la institució i ara això!”, deia ella. Però Felip no podia parar de repetir obsessivament: “Sí, però és el meu pare… això el matarà“. I Letícia insistia: “Pensa en la nostra filla. No arribarà a Reina. És el que vols?”. Felip va intentar protestar, perquè parlava el fill, no el Rei: “Em fa mal. Per a tu és fàcil, imagina’t que es tractés del teu pare”. Però aquí Letícia es va créixer. Separats pel confinament, sense els moments íntims de les parelles que serveixen per estanyar les ferides, Felip i Letícia només parlaven per discutir. Encara que ambdós volien el mateix, semblaven enemics”.

El rei Joan Carles estaria “trist i abatut” amb tota la situació: “En tot aquest temps de crisi no ha vist ni una sola vegada a la seva dona, Sofia, encara que els dos estan aïllats en el mateix recinte. L’última sortida del Rei va ser per anar a visitar la infanta Elena. No se sap de què van parlar, però dissabte va trucar el seu fill Felip i li va dir que emetés un comunicat i li fiqués tota la culpa a ell: “Ho faig per la princesa d’Astúries“. No va dir neta, no va dir Elionor. El més important per als reis és la institució i la continuïtat dinàstica. Per sobre de tot. Emocionat, Felip, adonant-se que era necessari, dolorós però necessari, va assentir. Va trucar a Letícia i li va dir que ho farien. Ella va empassar saliva i no va dir res, conscient que tot això era molt dur per al seu marit”. 

 Casa Reial

“A Letícia li hauria agradat estar al costat del seu marit en aquests moments, però va haver de limitar-se a enviar-li un petó a través de Skype. Felip la va informar que dimecres donaria una declaració sobre la pandèmia. Letícia encara va protestar perquè era molt tard. Quan va acabar el discurs, la Reina, el va trucar i li va dir que havia estat molt bé. Em diuen que en aquest moment, Felip, sobrepassat per les emocions que havia viscut en aquesta setmana tan espantosa, va clavar els colzes als genolls, va enfonsar el cap a les mans i va començar a plorar“. Uns dies horribilis que haurien superat el rei Felip, segons el relat detallat de Pilar Eyre. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa