El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Leticia Dolera es justifica: per què va fer fora Clotet en quedar-se embarassada?
  • CA

L’acomiadament d’Aina Clotet ha suposat tot un malson per a Leticia Dolera. L’actriu va denunciar que l’havia fet fora de la sèrie Déjate llevar de Movistar quan va saber que estava embarassada en un dur comunicat que criticava aquesta discriminació laboral. Va deixar en evidència el presumpte feminisme de Dolera, ja que de ser-ho tant com diu, com és que no la va ajudar a superar la desprotecció legal que l’ha afectat?

 

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Déjate llevar con ellas. Déjate por ellas. #dejatellevarserie

Una publicación compartida de LeticiaDolera (@leticiadoleraoficial) el

 

Des que Clotet va adonar-se que estava esperant un fill, hauria contactat amb Dolera i l’equip de producció per informar-los amb temps, així podien adaptar el guió i el rodatge a aquest canvi d’estat: “Entenia que després es podria recórrer a qualsevol de les tècniques que utilitzem de forma habitual en aquestes circumstàncies, com a adaptar el vestuari, ajustar plans de càmera, suggerir que el personatge, que ja és mare de dues nenes, no necessita tenir un ventre completament pla, usar dobles de nu puntuals… A més a més, només tenia 3 mesos i mig, amb la qual cosa entenia que amb la planificació adaptada podria començar a gravar les escenes abans que l’embaràs fos perceptible”.

 

En comptes d’això, es va trobar amb un mur: “Leticia Dolera em va informar per telèfon que no creia que poguessin comptar amb mi perquè hi havia un problema amb la pòlissa de l’assegurança. Vaig posar a la seva disposició el meu sou per cobrir els costos addicionals que el meu embaràs pogués suposar a la producció, però ni així. Ella seguia sense veure factible dissimular el meu embaràs a l’última fase de gravació, argumentant que el personatge tenia escenes pujades de to”.

 

 

Amb aquest testimoni, la imatge pública de Dolera va quedar molt malmesa. S’ha mantingut en silenci sense fer declaracions al respecte des de llavors, però ha volgut dir prou. Com? Emetent un comunicat que aprofita per justificar-se: “M’ha fet molt de mal especialment veure com es feia servir aquesta situació per intentar desacreditar el moviment feminista, tan necessari en aquesta societat, o per qüestionar el meu compromís de diversos anys amb el mateix. No la vaig contractar perquè no va encaixar en el perfil del personatge protagonista pel qual va ser seleccionada en un primer moment. Des del principi vaig veure molt difícil que pogués encarnar el personatge de la Cristina estant embarassada de quatre, cinc i sis mesos durant el rodatge”.

 

El problema principal? L’assegurança i la falta de cobertura davant problemes d’embarassades: “Vam buscar solucions al respecte i fins i tot vam unir forces per denunciar-lo, ja que ens semblava i ens segueix semblant una discriminació. Ara bé, finalment ho vam rebutjar, ja que Aina no podia encarnar aquest personatge perquè durant la sèrie reconnecta amb la seva sexualitat i mostra el cos despullat en diverses ocasions. En aquest cas, un embaràs era una cosa totalment oposada al personatge de la Cristina. L’estil narratiu tampoc no podia canviar-se, ja que era càmera en mà i buscant el realisme, el que ens impedia fer servir una doble de cos”. 

 

 

Aprofita per enumerar tots els problemes tècnics als quals s’afrontaven: “El personatge, l’estil narratiu, que no era possible un pla de rodatge alternatiu, impossibilitat de endarrerir o avançar el rodatge d’un projecte ja en marxa, no poder oferir-li un altre paper protagonista i la impossibilitat de fer FX”. 

 

Lamenta, això sí, que hagin tingut un problema de comunicació amb ella que hagi acabat provocant aquesta situació de tensió i exposició pública: “Lamento no haver sabut acompanyat millor a Aina com ella necessitava”. La crida de Dolera? Que necessitem obrir un diàleg amb les assegurades respecte a les dificultats d’assegurar actrius embarassades. El que no s’entén massa, per això, és que tot just després es justifica dient que no han tingut cap problema en contractar embarassades. Per què les altres sí i Clotet no? Només perquè no s’ajustava al personatge? “En aquest equip, on som una gran majoria de dones, tenim clar que no podem discriminar cap dona per qüestió de gènere i/o embaràs. En aquesta producció hi ha hagut cinc dones embarassades. El sobrecost que això implicava mai no va ser un problema, només faltaria. No pretenc mostrar-ho com un acte heroic, ho vam viure amb absoluta normalitat, però lamentablement no passa així sempre”. Caldrà veure com reacciona la gent… Haurà convençut amb aquesta justificació?

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa