El desmai de Letícia que va preocupar els companys de feina

La rutina de Letícia Ortiz va canviar radicalment quan va començar a sortir amb Felip de Borbó, això està clar. L’asturiana tenia una vida anterior completament diferent que molts periodistes recorden en entrevistes que omplen d’anècdotes d’aquella època com a companys de feina. L’últim en relatar un episodi de la Letícia més jove ha estat Pedro J. Ramírez en el seu nou llibre. En ell, recorda com va de traumàtic va ser el dia que la va conèixer.

El primer dia que el director d’El Español la va veure en persona va ser tot just després de l’assassinat del periodista d’El Mundo Julio Anguita Manrique, mort a l’Iraq als 32 anys el 2003. Quan va saber-se que havia mort, un grup de periodistes de diferents mitjans van acudir a la redacció del diari per mostrar el seu condol. Entre ells es trobava Letícia, reportera de TVE per llavors, que va voler sumar-se a l’homenatge que van fer a l’enviat especial.

Letícia, enviada especial als Estats Units / TVE

Pedro J. Ramírez recorda com va ser aquell moment: “Va celebrar-se una roda de premsa improvisada amb companys d’altres mitjans. Estàvem tots al meu despatx sense poder moure’s gairebé perquè no hi cabíem quan vam sentir un soroll sec a la meva dreta. Una jove reportera s’havia desmaiat. Era una noia molt prima, de faccions afilades i la cabellera sense recollir”, es tractava de Letícia Ortiz. I afegeix més detalls sobre aquell ensurt: “No havia esmorzat i havia patit una baixada de tensió, més o menys com una lipotímia. Vaig demanar que l’acompanyessin a l’antiga cafeteria del club Absota i que li donessin un entrepà. Així va ser com vaig conèixer Letícia Ortiz Rocasolano”.

Nou comentari