El pitjor moment de Letícia a Barcelona: “Era una màquina de renyar, malhumorada, incòmoda i infantil”

La dona de Felip VI hauria desesperat l'equip de protocol de la Casa Reial

Pilar Eyre ha demostrat en tots aquests anys de carrera que té moltíssima informació sobre els membres de la casa reial espanyola. Aquesta setmana ha centrat la seva columna de Lecturas en Letícia Ortiz i en un dels seus pitjors moments com a princesa. La cronista recorda la demanda que va interposar la seva germana Telma contra 57 mitjans de comunicació, als que acusava d’inventar informacions sobre ella i de perseguir-la sense motiu. Arran d’allò, Eyre considera que Letícia va canviar radicalment d’actitud. El problema? Que va passar a manifestar el seu enuig en públic, el que no agradava als membres de protocol dels Borbons.

“Va començar manifestar el seu disgust en públic amb actituds infantils i exabruptes que Felip i els membres de la Casa no sabien com ocultar. Es va convertir en una màquina de renyar segons em confessa el meu informant. Diu que se la notava sempre malhumorada i incòmoda, que els organitzadors dels esdeveniments no sabien com acontentar-la”, relata la catalana.

De fet, Pilar Eyre revela el malestar que va sentir Letícia durant un acte a Barcelona: “Va fer canviar el càtering 24 hores abans de l’esdeveniment perquè el menú no li agradava. La notícia es va filtrar i quan es va organitzar un homenatge al patriarca de la companyia, ella es va negar a insistir. La seva actitud amb Felip era: “Si jo no em diverteixo, tu tampoc”, prossegueix el meu interlocutor. Encara que Letícia també es va posar a assenyalar periodistes per ofenses reals o imaginàries. Es diu que una vegada va fer plorar a la simpàtica cronista d’un important diari davant dels seus companys”.

Letícia, en una reunió amb un projecte feminista / Europa Press
Letícia, en una reunió amb un projecte feminista / Europa Press

I d’aquí, passa a relatar una anècdota molt curiosa: “Els reis van assistir a l’entrega del Premi Planeta 2016. S’havia preparat una trobada amb els guanyadors i finalistes d’anys anteriors, però les amigues van envoltar Letícia i van establir un cordó sanitari que la protegia i aïllava al mateix temps. Jo volia presentar-li al meu fill, però vaig desistir com els altres escriptors perquè la barrera era infranquejable”.

I segueix amb el relat: “Més endavant vaig anar al lavabo i vaig sentir un taconeig frenètic darrere meu. “Pilar, Pilar” i em vaig girar. “Noia, t’estava saludant i no em veies. Com estàs?”. Davant del mirall del lavabo vam estar parlant mentre ens pintàvem i arreglàvem els cabells. Vam sortir, li vaig presentar al meu fill i ens vam trobar al periodista Andrés Guerra, que en veure-la tan afectuosa li va preguntar si podria gravar-la. Se li notaven les ganes de dir que sí, però al final es va negar: “Què més voldria jo, però aquells no em deixen“. La reina s’avorreix? El meu confident conclou que ara ha assumit que no hi ha marxa enrere i està resignada“.

Nou comentari