Desemmascaren Letícia: “Ens va amenaçar perquè no parléssim del seu passat”

?Leonardo Faccio ha desemmascarat la reina Letícia en la biografia no autoritzada que ha publicat sobre ella. ‘Letizia, la reina impaciente’ treu a la llum algunes anècdotes que ajuden a fer-se una idea de com és en realitat la monarca, que sempre intenta donar la impressió de ser perfecta. Quan va filtrar-se el compromís del príncep Felip amb la presentadora del telenotícies de TVE, tothom va embogir. Com era possible? Una relació sorpresa que acabaria amb boda i que convertiria la periodista en la reina d’Espanya.

Van col·locar Letícia en el centre de la diana mediàtica ràpidament. Volia saber-se tot sobre ella, el que va provocar moltes polèmiques. Per què? Primer de tot, en saber-se que era una dona divorciada i veure-la fer callar el príncep durant l’anunci del seu compromís. Una dona de caràcter que amagava molts detalls sobre el seu passat -com, per exemple, un presumpte avortament que va revelar-se més endavant-. 

Fotografia oficial de l'anunci de compromís de Felip i Letícia   Casa Reial

Fotografia oficial de l’anunci de compromís de Felip i Letícia / Casa Reial

En el llibre, Faccio revela una conversa amb l’exmarit de la Reina que demostra que Letícia hauria fet l’impossible per eliminar certs episodis controvertits de la seva vida anterior a la relació amb Felip: “Alonso Guerrero, l’escriptor i exmarit de la reina, va sentir que protagonitzava una història de ficció. “Em robaven la correspondència de la bústia i m’oferien milers d’euros per fotos del meu matrimoni amb Letícia. Era una cosa molt grotesca”. Telma Ortiz, la germana del mig de la reina, va demandar per llavors a cinquanta mitjans de comunicació acusant-los d’assetjament. La jutgessa que atenia el cas va descartar la denúncia perquè va considerar que la vida de la família Ortiz Rocasolano era públic. “Letícia estava exaltada”, recorda Henar Ortiz, una tieta de la reina. Havia rebut una trucada de la neboda un dia que un grup de fotògrafs estava al voltant de la casa de l’àvia materna de la reina. “Letícia em va ordenar que no digués res“, recorda la tieta. La lleialtat no és un codi absolut i la futura reina exigia silenci a la seva família”, treu a la llum.

Però no només demanava discreció a la família: “Eliseo García Nieto, excompany seu de l’agència EFE, va rebre una trucada quan la boda reial estava a punt de celebrar-se. Qui el va trucar era un altre periodista, de la mateixa agència de notícies, amb qui Letícia Ortiz havia tingut una aventura. “Em va dir que ella l’havia trucat amb un missatge amenaçador. L’amenaçava a ell i a la seva família”. Letícia Ortiz intentava salvar la seva privacitat. “Sempre s’ha dit que ella li va dir als seus amics que si volien seguir sent amics seus, no havien de dir cap paraula“, recorda Alfredo Urdaci, el seu excap a TVE”.

Letícia a la CNN+ (1)

Letícia a la CNN+ 

El seu cosí no va suportar la pressió: “La meva cosina es va posar paranoica. Què fas, què dius, per què estàs allà, per què et reuneixes amb tal persona… Volia tenir-ho tot controlat. Era insuportable”. Una dèria per intentar ocultar detalls del seu passat que, a poc a poc, van sortint a la llum. 

Nou comentari