El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La princesa Elionor fa un pas de gegant en el seu camí cap a la corona
  • CA

Durant aquests últims anys, molts monàrquics han lamentat que la princesa Elionor no participés dels actes oficials. Ha trigat molt a començar a exercir com a hereva, el que alguns han atribuït a la reina Letícia. És conegut que la monarca hauria intentat que la nena tingués una infància ‘relativament normal’ durant el màxim de temps possible. Però ha arribat el moment: aquest 2018 ha estat l’any més important de la petita. Va començar gener rebent el Toisó d’Or, la màxima condecoració de la família reial. Des de llavors l’hem pogut veure a més actes oficials i n’ha presidit un a Astúries. Durant la desfilada militar del 12-O, a més a més, va adquirir un paper més rellevant en situar-se a la dreta del Rei. Fins arribar a pronunciar les seves primeres paraules en públic. 

 

 

Doncs bé, aquesta setmana arriba un altre moment clau en el seu aprenentatge cap a la Corona. L’agenda de la Casa Reial està marcada per la celebració del 40 aniversari de la Constitució. I com ho celebraran? Amb un seguit de gestos que no passaran desapercebuts. Primer de tot, engegaran la setmana amb una fotografia que fa temps que no es veia: la del rei Joan Carles amb el seu fill, el rei Felip. Ambdós presidiran una audiència al consell assessor de les Corts Generals, encapçalada per Ana Pastor, la presidenta del Congrés, i Pío García-Escudera, el president del Senat.

 

 

Només unes hores després, Felip i Letícia inauguraran una exposició commemorativa amb imatges de la transició al museu reina Sofia. I dimarts, acompanyaran la reina Sofia a una inauguració al Caixaforum anomenada ‘Democracia 1978-2019’.

 

Un dels actes amb més rellevància, per això, arribarà dijous. Les tres generacions participaran en l’acte central de la setmana al Congrés: per primer cop veurem Joan Carles i Sofia acompanyats de Felip, Letícia i les nenes. Aquí serà quan la princesa Elionor adquireixi el paper rellevant que han anunciat: la Casa Reial vol evidenciar que aposten per ella.

 

Princesa Elionor
Princesa Elionor | Europa Press 

 

La millor manera de fer-ho? Que participi activament en aquest acte homenatge, un pas de gegant en la seva carrera de princesa. La veurem fer un altre discurs? 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa