El 40è aniversari de la Constitució va revolucionar l’agenda oficial de la Casa Reial. Els monarques van assistir a un munt d’actes d’homenatge, el que va oferir una imatge fins ara inèdita: la de Joan Carles, Felip i Elionor junts. Per primer cop les tres generacions van ajuntar-se per evidenciar que la Corona té continuïtat. Ho van fer acompanyats de les reines Sofia i Letícia i de la petita Infanta. Ara bé, les germanes del rei Felip van quedar-se a casa. 

 

Com és que les infantes Elena i Cristina no van assistir-hi? La justificació de la Zarzuela va tornar a ser que només el nucli dur de la família hi tenia cabuda. Però sembla que la cronista reial Pilar Eyre no s’ha quedat contenta amb això. De fet, dedica l’última columna de ‘Lecturas‘ a analitzar-ho. 

 

 

I a quina conclusió arriba? A què la infanta Elena està trista perquè no han comptat amb ella: “Li hauria agradat anar a l’aniversari de la Constitució, en el qual el seu pare va ser homenatjat, encara que fos des de la graderia. Com van estar les germanes del rei Joan Carles el dia de la seva proclamació, per més que els ujieres no els van deixar pujar en ascensor perquè només és per les persones principals”. Per què Felip ha optat per no convidar-la? Sembla que cada vegada hi ha més distància entre la Família Reial i la família del rei (els parents de Felip). 

 

La infanta Elena
 | Europa Press

 

El problema estaria en el fet que Elena i Cristina són un lot, el que acabaria perjudicant la primogènita: “En el lot d’Elena anava també la germana Cristina, que encara està en procés de rehabilitació, per la qual cosa no es va considerar convenient exhibir-la en un acte tan important”. 

 

Ha pagat els plats trencats de l’Elena, doncs? Això sembla, encara que Eyre assegura que la compensaran: “En un parell de setmanes, quan es reuneixi en el sopar de Nit de Nadal amb tota la família. Excepte Iñaki, que no sortirà de presó fins al Nadal del 2019, i això si acredita arrelament familiar i un habitatge a Madrid en la qual allotjar-se. Ejem, Zarzuela?”. 

 

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa