El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fiscalia de Madrid recorre la llibertat de Rafael Amargo perquè ingressi a la presó
  • CA

La Fiscalia de Madrid ha recorregut la llibertat del ballarí Rafael Amargo en la causa en la qual se l’investiga al costat d’altres tres persones per la presumpta comissió de delictes de tràfic de droga i pertinença a organització criminal, han informat a Europa Press fonts fiscals.

El passat 3 de desembre, la jutge d’Instrucció número 17 de Madrid, que estava en funcions de guàrdia de detinguts, va acordar deixar lliure a l’artista amb mesures cautelars, igual que va fer amb la seva dona, amb el productor de l’obra ‘Erma’ i amb un amic.

La magistrada va adoptar aquesta decisió en contra del criteri del fiscal, que havia sol·licitat presó per tots quatre. Després de rebre la notificació, el fiscal ha decidit recórrer la posada en llibertat d’Amargo i del productor d”Erma’ en entendre que es donen els requisits legals per al seu ingrés a la presó provisional.

Ara, el fiscal ha recorregut davant l’Audiència Provincial la seva posada en llibertat provisional. En el seu escrit, demana que es revoqui l’acte de la jutge “en el sentit d’acordar en el seu lloc la mesura cautelar de presó provisional comunicada i sense fiança dels dos investigats” pels mateixos delictes exposats en la compareixença del passat 3 de desembre, això és, contra la salut pública en la seva modalitat de substància que causa greus perjudicis a la salut i de pertinença a grup criminal.

“BASTANTS INDICIS”

Per a la Fiscalia existeixen “bastants” indicis “acreditats” de la comissió de tots dos delictes. De fet, explica en el seu recurs que les dues persones investigades s’estaven dedicant de manera “permanent” i “de comú acord” a la distribució de substàncies estupefaents, principalment metamfetamina, en el districte Centre de Madrid.

Els seguiments a aquestes dues persones van començar arran d’haver-se observat un augment “significatiu” d’actes d’aprehensió de substància estupefaent, especialment metamfetamina, en aquesta zona pel que es va establir un dispositiu que va poder determinar el domicili des del qual suposadament se subministrava la substància “en observar un moviment continu de persones que entraven i sortien als pocs minuts del citat immoble”.

El referit domicili va resultar ser el de J. R. G. H. Prèviament els compradors contactaven via telefònica amb una tercera persona per a recollir la droga en aquest habitatge. Consta, a més, l’enregistrament d’una conversa amb una tercera persona “amb la qual sembla estar negociant la compra d’un quilogram de metamfetamina parlant de preus, quantitats i qualitats dient que és per a un productor de teatre”.

La Fiscalia arriba a la conclusió que totes dues persones actuen de manera “conjunta” en el desenvolupament de la seva activitat il·lícita “adquirint les substàncies de comú acord per a després repartir-les entre ells i vendre-les a tercers”.

També recorda que les substàncies intervingudes es troben dins de les que causen un greu perjudici a la salut. En concret, precisa que la metamfetamina produeix efectes sobre el sistema nerviós i posseeix un elevat poder addictiu i que “es considera jurisprudencialment que existeix notòria importància a partir dels 30 grams, per la qual cosa la quantitat confiscada excedeix notablement del límit fixat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa