El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Juan del Val, polèmic per un comentari sobre els capellans: “Perdó, tots no”
  • CA

Juan del Val, conegut mediàticament per ser el marit de Nuria Roca, està triomfant cada cop més gràcies als seus llibres. Ser membre de la taula de tertúlia d’El Hormiguero ha fet que molts teleespectadors el coneguin una mica més, el que l’ajuda a guanyar popularitat. En l’últim programa, però, l’ha fet grossa per uns comentaris molt controvertits sobre els capellans. A Twitter s’ha parlat molt de l’actitud i les paraules de l’escriptor. Tot començava quan comentaven l’enamorament del bisbe de Solsona, que anunciava fa pocs dies que ho deixava tot per amor. Una història que ha captivat a molta gent, Juan del Val inclòs: “Aquesta és una gran història i és normal que hagi fascinat a tothom. Estem parlant d’un bisbe que s’embolica amb una senyora que és escriptora de novel·les satàniques! Ara bé, la veritat és que tampoc no és tan diferent al que ha passat tota la vida al clergat. No hi ha cap capellà sense la seva neboda! En l’imaginari espanyol és veritat que tots els capellans tenen una neboda a qui atenen personalment. Bé,  perdó, no tots… però sí una part important. I mai no ha passat res!”. 

I d’aquí, a parlar del dimoni: “És veritat que per a l’Església, evidentment, existeix Déu i existeix el dimoni. Aquesta és una cosa que es pot prendre amb certa naturalitat i, per tant, qui es consideri creient és normal que pugui pensar que algú està posseït pel dimoni. Ara bé, el bisbe aquest és peculiar perquè tenia moltíssima vehemència amb aquest tipus de coses i deia, per exemple, que només es podien tenir relacions sexuals per procrear”.

Juan del Val, polèmic en una intervenció a 'El Hormiguero' - Antena 3
Juan del Val, polèmic en una intervenció a El Hormiguero / Antena 3

Arran d’aquestes paraules, Juan del Val aprofitava la presència a la taula de Tamara Falcó per preguntar-li sobre el tema. Recordem que la filla d’Isabel Preysler és una devota cristiana que, fins i tot, va dir públicament que li agradaria ser monja. Què opina ella sobre el dimoni? “Clar que crec que existeix. No crec en ell, òbviament crec en Déu. I una bona mostra que el dimoni existeix és el baptisme. Els Cristians creiem que hi ha una lluita entre el bé i el mal i per això el baptisme és una mena d’oració que demana protecció cap al bebè davant del mal. El baptisme, de fet, és una mena d’exorcisme”. Una explicació que completava el marit de Nuria Roca: “Segons l’església, existeix el bé i el mal i quan ens bategen intenten treure’ns el dimoni de dins”. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No us fa vergonya publicar aquesta merda ? a setembre 12, 2021 | 22:02
    No us fa vergonya publicar aquesta merda ? setembre 12, 2021 | 22:02
    El que faci tota aquests gentussa, als catalans ens importa una merda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa