Mainat: “La barreja de consum i amistats tòxiques li va despertar a l’Angela problemes psíquics”

"Jo m'estimo l'Angela i me l'estimaré sempre", assegura el productor audiovisual

Josep Maria Mainat ha decidit fer el pas i ha concedit la seva primera entrevista després que es fes públic que la seva dona, Angela Dobrowolski, intentés presumptament assassinar-lo injectant-li insulina. I ha escollit el programa de TV3 ‘Tot es mou’, on ha començat reconeixent que “psicològicament estic bé, tinc força i paciència per suportar aquestes circumstàncies, però he estat millor altres vegades, i estic una mica al límit”. De moment el jutge ha dictat una ordre d’allunyament per a Dobrowolski, a qui els Mossos han arrestat ja tres vegades. 

Durant l’entevista, el productor audiovisual ha parlat breument dels seus fills i ha explicat que “encara no he recuperat gaire la normalitat, he canviat tres vegades de casa perquè he patit una certa persecució mediàtica, i la normalitat no arribarà fins que poguem tornar a casa nostra i fins que als nens se’ls hi pugui explicar un relat que puguin entendre sobre el què està passant”. Alhora, confessa que tant ell com els seus fills tenen l’ajuda d’una psicòloga. 

Mainat explica com anar la història. Al gener es va separar de l’Angela i tots dos vam marxar de casa, perquè els nens eren a Alemanya durant les vacances de Nadal. “Fins que el mes de març ella va dir que tenia coronavirus i que s’havia d’aïllar, i no va passar per casa, però això va ser mentida i es va dedicar a viure la seva vida. I jo em vaig quedar amb els nens. Va tornar a casa el mes de maig, i la cosa no funcionava de cap manera. Fins que el dia 23 de juny ja se sap què va passar”, relata, i insisteix: “El que em sap més greu de tota aquesta història és l’engany”.

Josep Maria Mainat i Helena Garcia Melero

Josep Maria Mainat i Helena Garcia Melero | TV3

El productor audiovisual diu que abans d’aquell 23 de juny només el va fer sospitar una cosa: “Un dia ella va entrar al meu ordinador i va mirar tots els papers relacionats amb el testament i el divorci, però no li vaig donar gaire importància”. Quan s’havia produït l’intent d’assassinat, Mainat va marxar de la casa durant el mes d’agost, i l’Angela la va ocupar, i preguntat per com se la troba quan hi torna a entrar, riu: “Les parets bé, però tot el que tenia una possible venda estava saquejat. No quedava res de valor”. 

Seguidament, parla molt explícitament de l’Angela: “Abans ella estava estudiant medicina, i a començaments d’any va haver-hi un canvi radical a la seva vida, va conèixer unes persones tòxiques, i està molt relacionat amb el món del consum…”. I encara va més enllà: “La barreja de consum i amistats tòxiques li va despertar algun problema psíquic. I aquest és un còctel fatal… Perquè jo no la reconec”. I fa referència al judici: “Si ella no està bé, tindrà un judici molt fotut. Li demano, si us plau, que reaccioni i demani ajuda”. 

Mainat fins i tot es mostra disposat a ajudar-la i reconeix: “Jo me l’estimo i me l’estimaré sempre. Primer, perquè portem deu anys de casats, hem viscut molt feliços i hem tingut uns nens magnífics. Tot el que ha passat aquest mig any ha espatllat l’enamorament, però no l’estima. Jo me l’estimo, tot i que no a l’Angela d’ara”. Alhora, ha recordat que “totes les denúncies que m’ha posat per violència de gènere s’estan arxivant”. 

 

Nou comentari