El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Josema Yuste carrega contra Dani Mateo pel seu polèmic ‘gag’: “Em va ofendre. No es pot jugar amb la bandera”
  • CA

Sembla clar que l’humor no passa per un moment gaire tranquil… Últimament s’ha d’anar amb molt de compte amb els acudits i els gags que es fan, especialment si són públics. Dani Mateo ho va patir excessivament, arran del seu sketch mocant-se amb la bandera espanyola a ‘El Intermedio’. La broma no va fer gens de gràcia i va comportar-li, fins i tot, problemes judicials. Se n’ha parlat fins a l’avorriment, però sembla que l’arxivament del cas per part de la fiscalia no ha acabat amb el tema.

 

Alguns còmics han volgut opinar obertament al respecte, com per exemple Josema Yuste. El membre de ‘Martes y trece’ s’ha enfrontat moltes vegades a les crítiques per fer acudits massa controvertits, per la qual cosa era ideal comentar on són els límits de l’humor amb ell. Això ha fet Risto Mejide, que l’ha convidat a l’últim programa del ‘Chester’. El còmic va voler deixar clar des del principi que no tot val per fer un acudit: “Hom pot fer humor sobre allò que vulgui. Però jo hi ha coses amb les quals no jugo: símbols, per exemple. La bandera espanyola, la catalana o l’extremenya. Amb la bandera s’ha de tenir tacte i compte perquè molta gent es veu representada amb ella”.

 

 

Quan va esclatar la polèmica, ja va deixar caure a ‘Espejo Público’ que s’alegrava que el critiquessin; ja que el gag li havia ofès molt. Ara, ha volgut tornar a dir el mateix: “A mi no em va fer gens de gràcia i em va ofendre una miqueta… A ‘Martes i Trece’ sempre hem estat en aquesta línia fina… Perquè si a l’humor no hi ha crítica i mala llet, tot queda sense gust. T’has d’atrevir a arribar fins a aquesta línia. Però les banderes… amb les banderes no es juga“. 

 

Josema Yuste
Josema Yuste | Cuatro

 

En Risto, per això, va voler anar més enllà i va recordar-li que ell havia fet bromes de temes encara més espinosos com la violència masclista o l’homosexualitat. Què va contestar? Va voler curar-se en salut i assegurar que no tornaria a fer l’acudit sobre les dones maltractades: “Jo no tornaria a fer el sketch de la dona maltractada, malgrat que no critiquem res. És una cosa blanca. Han passat 30 anys i el context d’aquesta Espanya era diferent del d’ara. No estem dient res en desfavor de les dones maltractades. És una cosa absurda. Però si el treus de context és acollonant. Allò en aquell moment estava fins i tot ben vist. Siguem sincers i no hipòcrites”. 

 

També és molt conegut, com dèiem, el seu gag sobre el “maricón de España“. L’emetria de nou? Sembla que aquest sí: “És preciós perquè és un cantant que surt de l’armari. Té ploma, reconeix que és maricón i a mi em sembla graciosíssim. M’encanta i em sembla diví”.

 

 

Acudits sobre la violència masclista, ja no, sobre homosexuals, perfecte, però amb la bandera d’Espanya res de res. Una opinió que Yuste ha deixat clara davant d’un Risto que no ha volgut que quedés gaire bé. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa