Jorge Javier: “Estic a favor del referèndum i de la taula de diàleg”

El presentador canvia de discurs i reconeix que comença a veure les coses d'una altra manera

Jorge Javier Vázquez ha concedit una entrevista a La tarda de Catalunya Ràdio en la que s’ha sincerat com poques vegades ho havia fet sobre l’independentisme català. El presentador mai no ha amagat la seva simpatia pel PSOE, així com tampoc mai ha parlat bé del sobiranisme català. Ara, però, comença a veure el tema amb uns altres ulls. Content de la celebració de la taula de diàleg, confia que n’hi hagi més i que tinguin un resultat favorable: “Ja era hora, estic molt a favor d’aquest diàleg. Quant de temps hem perdut? Cada cop estic més a favor de moltes coses, entre elles del referèndum per descomptat. No entenc la por a preguntar a la gent i tampoc la por a què la gent voti. Primer han de parlar i després s’ha de preguntar a la gent. Jo preferiria una consulta pactada, però això no ho decidirem en 15 dies. Haurem de tenir paciència per veure com ho solucionem, però el que està clar és que això s’ha de solucionar. Jo confio en les taules de diàleg i crec que no pot anar malament. En cas que ho faci, PP i Vox guanyaran molts punts. El que no crec és que sigui una opció no enfrontar-se al que està passant, perquè allò sí que pot ser problemàtic. Fa 10 anys que estem encallats en aquesta situació”.

El presentador viu a Madrid des del 1995, però ha estat ara quan comença a veure divisió entre els madrilenys: “Jo a Catalunya pertanyia al bàndol dels mals catalans i ara ho faig al dels mals madrilenys perquè critico Ayuso. Aquí han canviat l””Espanya ens roba” dels catalans per “el govern ens roba”. Ara si dius alguna cosa sobre la comunitat o sobre la ciutat, ja estàs criticant Ayuso. El conflicte funciona quan tu el fomentes i als polítics aquesta crispació els beneficia”.

El català assegura que va viure moments complicats i molt tensos quan el suflé de l’independentisme estava al màxim en el 2017. En aquells moments ell presentava GH Revolution, una de les edicions menys vistes de la història: “Amb el que estava passant, a la gent no li interessava què feien 12 persones tancades en una casa. La gent volia que Ferreras els expliqués a totes hores què estaven fent els catalans. Això ha baixat molt i encara sort, perquè era insostenible seguir així. Ara el problema és la manca d’informació. Jo veig molt emotiu que es demani la independència, però a efectes pràctics què suposarà? No ho sé i crec que se n’hauria de parlar més”.

Comentaris

    d'on no n'hi ha no en raja 17/09/2021 10:22 am
    d'un que no toca ni quarts ni hores, no cal parar-li atenció

Nou comentari