El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Al·legat contra l’homofòbia de Jorge Javier: “Ara visc intranquil per ser gai”
  • CA

Jorge Javier Vázquez ha aprofitat l’aparador que suposa Sálvame per pronunciar un discurs contra l’homofòbia molt aplaudit. El presentador català interrompia el programa per condemnar les agressions contra persones homosexuals que hi ha hagut aquest cap de setmana: “Vaig arribar a Madrid fa 25 anys i mai no vaig sentir por. Era una ciutat en la que imperava la llibertat i en la qual podia deixar anar els meus sentiments. Crec que aquell Madrid ja no existeix i entenc que en moltíssims punts d’Espanya s’està perdent aquesta sensació. Començo a viure intranquil en aquesta ciutat i per primer cop no em sento segur a l’hora de sortir per certs llocs”.

“No estem en el pitjor moment, això anirà a més perquè hem estat massa tolerants amb els discursos d’odi. Estem davant d’un problema gravíssim que s’ha d’aturar ja. Tots els partits polítics d’aquest país, sense excepció, han de posar-se les piles. Estem en un moment molt crític i això s’ha de condemnar sense pal·liatius. Si us plau, no deixem que això vagi a més”, suplica. I és que el presentador no se sent segur: “Als meus 51 anys, mai no vaig pensar que anava a viure intranquil per ser gai. Els discursos d’odi són l’antesala a les accions d’odi. Viure intranquil és l’antesala de viure amb por i jo no vull viure amb por”.

Una problemàtica que angoixa bona part de la societat, insegura davant els episodis violents que s’estan accentuant aquests últims mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa