El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jorge Javier, crític amb la situació laboral: “Sous miserables i precarietat”
  • CA

Des que Jorge Javier Vázquez s’ha creat un perfil a Tinder, la famosa aplicació per lligar, que cada setmana comenta alguna anècdota sobre els seus progressos a la columna de ‘Lecturas‘. En la d’aquesta setmana ha reconegut que ha quedat amb un periodista de 28 anys “amb un currículum extraordinari” que ha impartit classes a la universitat i està a punt de llegir la seva tesi. Ara bé, aquesta formació no li està garantint un bon lloc de feina: “El seu futur professional és tan fosc en el nostre país que està a punt de traslladar-se a un sud-americà per donar classes en una reconeguda universitat. Ell es resisteix perquè no vol deixar Espanya, però jo el tracto de convèncer que el millor que pot fer en aquests moments és marxar“. 

Ho diu perquè considera que la situació a Espanya és insostenible: “Crec que aquest país no es mereix que tanta gent amb tantíssim talent es quedi per treballar amb un sou miserable i una expectativa de millor molt precària. De totes les coses que s’han fet malament a Espanya -i mira que se n’han fet-, una de les pitjors és carregar-se el futur de moltíssims joves que es veuen obligats a acceptat diverses feines per arribar a final de mes amb un sou que a la majoria d’ells els incapacita per viure, no de manera folgada sinó dignament”.

Jorge Javier Vázquez a 'Sálvame' Telecinco

Jorge Javier Vázquez a ‘Sálvame’ / Telecinco

Una dura crítica del presentador, que coneix molts joves en aquesta situació laboral: “Cada vegada conec més gent que per edat haurien de poder viure sols i es veuen empesos a compartir pis entre ells si volen marxar de casa dels pares. No era així quan jo vaig començar a treballar en aquest món. Es cobraven sous que et permetien viure i prosperar, però 25 anys després de la meva arribada a Madrid, els sous no s’han incrementat gairebé. Les empreses s’aferren a la crisi per pagar poc i ho poden seguir fent perquè sempre hi haurà nois i noies que acceptaran una feina per un sou mediocre a canvi de ficar-se a la roda. És tan discutible com comprensible”.

Considera que la seva generació ha estat l’última que tindrà bons sous a televisió, i això que abans d’ell encara pagaven més: “Sóc un privilegiat, vaig conèixer aquella televisió i la que hi ha ara i crec que els que estan obrint-se camí ho tindran molt més difícil“.

Jorge Javier Vázquez a 'Supervivientes' Telecinco

Jorge Javier Vázquez a ‘Supervivientes’ / Telecinco

Un consell als nous periodistes? Que lluitin i facin el que vulguin fer: “De la mateixa manera que reconec la duresa de la meva professió, també afirmo que no la canviaria per cap altre”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa