El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jorge Javier parla obertament dels problemes psicològics que arrossega: “La popularitat és destructiva”
  • CA

Cada cop són més els famosos que parlen obertament de salut mental. L’últim a fer-ho ha estat Jorge Javier Vázquez, que s’ha sincerat al respecte en l’última columna de Lecturas. A televisió ofereix la imatge d’home segur i amb molta autoestima, però la realitat és ben diferent. De fet, es descriu com a “tímid” i reconeix que ha necessitat i encara necessita molta teràpia.

“La popularitat i la teràpia sempre han anat de la mà, però en aquesta època més que mai. Quan et converteixes en una persona popular, entres a viure en una realitat per a la qual ningú no t’ha preparat a no ser que siguis la princesa Elionor o Paquirrín, que eren famosos des d’abans de néixer”, reflexiona.

“Crec que la popularitat és destructiva per als tímids, entre els quals m’hi trobo”, arriba a reconèixer el presentador. I com ho justifica? “Primer et senta bé perquè et dona una falsa sensació de seguretat. La gent et reconeix i tu pots camuflar la timidesa gràcies a aquelles mostres que en un principi gairebé sempre són d’afecte. Si la teva exposició mediàtica no decau, s’inicia un procés lògic d’agradar a uns i no a d’altres. Si vols seguir en aquest negoci, no et queda una altra que començar a formar-te una cuirassa perquè els agents externs no et desestabilitzin“.

Jorge Javier Vázquez presenta 'Supervivientes' - Telecinco
Jorge Javier Vázquez presenta Supervivientes / Telecinco

El problema d’això, segons el català, és que et protegeixes tant que arriba un punt en el qual et costa emocionar-te: “Aquesta és l’època que ens ha tocat viure i seria una idiotesa anar contra ella. És una bona ensenyança per a aquells que vulguin dedicar-se a aquest negoci, que siguin conscients que una part del seu sou anirà dedicada als psicòlegs”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FUERA LA OLIGOCRACIA a maig 23, 2021 | 19:23
    FUERA LA OLIGOCRACIA maig 23, 2021 | 19:23
    Si que va de antimachismo y es el mas machistas de todos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa