Jorge Javier: “El rei Joan Carles s’ha convertit en una caricatura absurda”

Molts personatges famosos han volgut opinar públicament sobre la marxa del rei Joan Carles. L’últim a fer-ho ha estat Jorge Javier Vázquez, que en parla a la seva columna de ‘Lecturas‘. El presentador català comenta que va veure el documental que va emetre TVE la nit de dijous: “No deixo de preguntar-me com aquell rei que va pilotar amb delicadesa la complicada transició s’ha convertit amb el pas dels anys en una caricatura tan absurda. També vaig llegir a ‘El País’ que a partir de l’intent de cop d’Estat del 1981 es va relaxar i va pensar que tot estava fet. Que la seva figura estava per sobre del bé i del mal. Tinc la impressió que Joan Carles no tenia ganes d’escoltar veus crítiques”.

Jorge Javier es planteja per què l’emèrit es manté en silenci: “No entenc que no hagi ensenyat la poteta des de dilluns. No entenc tampoc el seu silenci. Es troba a faltar un “m’agradaria explicar-me”. El seu mutisme engreixa l’especulació. Sembla que està alimentant la seva pròxima intervenció pública. És la nostra nova Pantoja. El rei, sí, però de les corrandes de les divises”.

Jorge Javier Vázquez

Telecinco

I d’aquí, a reflexionar sobre el paper del rei Felip VI i el seu futur: “Per què no donar-li una oportunitat? I si aquesta crisi es converteix en el seu 23-F i surt d’ella reforçat? Podem estalviar-nos una nova crisi tenint en compte que ja tenim prou a sobre? Més que res perquè amb tant esforç, acabarem esgotats. És qüestió d’economitzar energies”.

Jorge Javier també aprofita per enviar un dard enverinat a Quim Torra: “Llegeixo que Torra diu que els catalans no tenim rei. Em deixa parat aquesta seguretat. Ha tingut temps per preguntar a tothom? Potser sí, perquè temps sembla que és el que li sobra si fem cas a aquells que asseguren que la seva gestió contra la Covid-19 està sent desastrosa”. 

Nou comentari