El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jorge Javier: “El rei Joan Carles s’ha convertit en una caricatura absurda”
  • CA

Molts personatges famosos han volgut opinar públicament sobre la marxa del rei Joan Carles. L’últim a fer-ho ha estat Jorge Javier Vázquez, que en parla a la seva columna de ‘Lecturas‘. El presentador català comenta que va veure el documental que va emetre TVE la nit de dijous: “No deixo de preguntar-me com aquell rei que va pilotar amb delicadesa la complicada transició s’ha convertit amb el pas dels anys en una caricatura tan absurda. També vaig llegir a ‘El País’ que a partir de l’intent de cop d’Estat del 1981 es va relaxar i va pensar que tot estava fet. Que la seva figura estava per sobre del bé i del mal. Tinc la impressió que Joan Carles no tenia ganes d’escoltar veus crítiques”.

Jorge Javier es planteja per què l’emèrit es manté en silenci: “No entenc que no hagi ensenyat la poteta des de dilluns. No entenc tampoc el seu silenci. Es troba a faltar un “m’agradaria explicar-me”. El seu mutisme engreixa l’especulació. Sembla que està alimentant la seva pròxima intervenció pública. És la nostra nova Pantoja. El rei, sí, però de les corrandes de les divises”.

Telecinco

I d’aquí, a reflexionar sobre el paper del rei Felip VI i el seu futur: “Per què no donar-li una oportunitat? I si aquesta crisi es converteix en el seu 23-F i surt d’ella reforçat? Podem estalviar-nos una nova crisi tenint en compte que ja tenim prou a sobre? Més que res perquè amb tant esforç, acabarem esgotats. És qüestió d’economitzar energies”.

Jorge Javier també aprofita per enviar un dard enverinat a Quim Torra: “Llegeixo que Torra diu que els catalans no tenim rei. Em deixa parat aquesta seguretat. Ha tingut temps per preguntar a tothom? Potser sí, perquè temps sembla que és el que li sobra si fem cas a aquells que asseguren que la seva gestió contra la Covid-19 està sent desastrosa”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa