El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jorge Javier sorprèn amb l’opinió sobre Joan Carles i la monarquia
  • CA

Jorge Javier Vázquez mai no ha ocultat la seva opinió política. El presentador és transparent i així ho demostra en les columnes de Lecturas que publica cada dimecres. En la d’avui ha sorprès molt, però, amb el canvi que demostra haver experimentat pel que fa a la seva opinió sobre Joan Carles I. El català estava comentant l’entrevista que va concedir Bárbara Rey dissabte passat, en la que va negar-se a confirmar públicament l’affaire amb l’emèrit. En ella, la vedette va demanar públicament que se’l deixi tornar a Espanya perquè considera que ja ha pagat prou tot el que va fer.

Al presentador de Sálvame li resulta curiós que la gran majoria de persones de la generació de la Bárbara, al voltant dels 70 anys, opinin de la mateixa manera. Considera que han de tenir encara present tot el que va fer durant la Transició i que això fa que primi l’afecte al rancor. I ell què opina al respecte? “Crec que cada vegada m’importa menys que Joan Carles torni. L’opinió pública l’ha sentenciat i em sembla prou càstig conviure amb la vergonyosa sensació que per a molta gent s’ha convertit en una estafa. Poca gent ha dilapidat un llegat tan brillant com el seu”.

Joan Carles, quan va participar en un concurs de vela - Europa Press
Joan Carles, quan va participar en un concurs de vela / Europa Press

Jorge Javier creu que els joves el veuen com un senyor gran amb problemes de mobilitat que s’ha gastat molts diners en les seves amants. De fet, està convençut que el seu hipotètic retorn a Espanya no afectaria la imatge del fill: “A totes les històries són necessaris els antagonistes perquè es realcin els comportaments. I l’emèrit ha passat de ser el pare de tots els espanyols a ser l’avi malhumorat que no troba lloc en una família que ara es veu amb poder per castigar els seus excessos. Potser és hora que torni a la cleda i intenti recompondre una mica la seva figura completament trencada”.

I d’aquí, a deixar anar una frase que ha sobtat molt: “Amb el pas dels anys ens hem adonat que la història de la nostra família reial ha estat molt allunyada de la imatge idíl·lica que teníem d’ells: infidelitats, cobdicia, presons, menyspreus… Tot i així, no tinc molt gran qui guanyaria si es fes un referèndum entre monarquia i república. És més, tampoc tinc molt clar què votaria jo“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa