Jorge Javier, sense embuts: indults, llei trans i feina a Catalunya

El presentador s'ha sincerat i ha deixat clara quina postura té davant de certs aspectes de l'actualitat política

Jorge Javier Vázquez ha tornat a parlar de política a Sálvame. Això sempre els ha donat molts problemes, però sembla que al català no li importa gaire. Tot començava amb una crítica cap a Toni Cantó, que ha estat molt polèmic per assegurar en una entrevista que no actua a Catalunya perquè fa teatre en castellà. Jorge Javier ha estat un dels molts presentadors que l’han atacat per això: “La funció que faig jo al Tívoli és en castellà, així que no digui que a Catalunya no hi ha teatre en castellà. I jo no sóc una excepció, també l’han desmentit Dani Rovira, Lolita o Pepón Nieto. Quina ximpleria és aquesta, Toni Cantó?”.

I d’aquí, a sincerar-se sobre els seus primers anys com a homosexual declarat i a parlar de la llei Trans: “Abans pensava si quan era petit m’hauria agradat ser dona algun cop… Era una cosa molt complicada i en aquella època era una cosa marginal. És per això que ho veia molt complicat i no ho sentia. Ara, en canvi, m’agrada que la gent pugui escollir des que són petits. Les emocions i els sentiments només ho poden viure i entendre aquells que ho vien. Els nens poden tenir clar voler canviar de sexe des de molt petits, espero que aquesta llei pugui facilitar el canvi i que faci que el camí no sigui tan dolorós“.

“Com opinaré jo sobre el que sent un nen de 13 anys que se sent noia? Legislar sobre aquestes coses em sembla complicadíssim. A més a més que ens costa molt parlar d’aquestes coses. La meva mare tenia por que jo fos gai perquè creia que acabaria la meva vida sol. Abans es pensava que ser gai era estar condemnat a la soledat i que els trans estaven condemnats al lumpen. Ara s’està lluitant contra això”, afegia.

Jorge Javier reacciona als insults - Telecinco
Jorge Javier se sincera en directe / Telecinco

El presentador canviava de tema radicalment poc després i també feia referència als indults dels polítics catalans: “Jo estic a favor dels indults perquè em sembla que és l’única manera d’avançar. La gent que està en contra dels indults, com Aznar, demostra molt poca caritat cristiana i molt poca compasió”.

Nou comentari