El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jorge Javier, indignat i preocupat: “El franquisme segueix viu a Espanya”
  • CA

Jorge Javier Vázquez dedica la columna d’aquesta setmana a la manifestació que va organitzar VOX contra la gestió de Pedro Sánchez durant la crisi del coronavirus. El presentador català s’ha mostrat contundent contra els assistents a aquesta trobada: “Va haver-hi soroll a algunes ciutats d’Espanya dissabte al matí. Soroll i banderes espanyoles a tot arreu, alguna franquista. I gent molt jove saludant la manera feixista. El franquisme segueix viu en el nostre país”.

I afegia una reflexió: “Hi ha gent de la meva edat que haurà escoltat els pares recordar amb nostàlgia l’època de la dictadura. I aquesta gent de la meva generació que tingui fills, els hi parlarà del règim ideal on regnava la pau i es lligava els gossos amb llonganices. Aquests fills van assaltar els carrers dissabte amb aquests pares i van acusar el govern d’assassió i dictatorial. Mare meva. Sabran ells què és viure a les ordres d’un govern sanguinari. O d’un govern que et treu la llibertat”.

El problema, segons el presentador, és que hi ha alguns polítics que alenteixen aquest tipus de manifestacions: “Quina frivolitat. Quan passi una desgràcia, que acabarà passant, aquests polítics es preguntaran per què. Les dues espanyes estan més separades que mai. Menys mal que amb el bon temps els ànims es calmaran. Això és el que ens salva, el sol i les ganes de festa”. 

Jorge Javier Vázquez a ‘Sálvame’ Telecinco

“Entre el soroll d’uns cotxes que contaminen les ciutats, acústicament i ambientalment, em quedo amb el so dels aplaudiments a les vuit de la tarda. Digueu-me boig, però considero molt més patriòtic això segon”, afegeix el català. Unes paraules que tornen a evidenciar què pensa. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa