El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Imatges impactants de Jordi Évole en patir un atac de cataplexia en directe
  • CA

Jordi Évole ha reconegut diverses vegades que pateix cataplexia, un estat caracteritzat per la pèrdua brusca del to muscular enmig d’un atac de riure, per exemple. El presentador català ha acudit aquest dijous a El Intermedio i enmig d’una rialla, els teleespectadors han pogut veure com patia un atac en directe. De sobte perdia la força muscular i no podia evitar que el cos li caigués a sobre de la taula. Wyoming, preocupat, no donava crèdit al que veia: “Però què li passa a aquest home?”.

L’ensurt només durava uns segons, però la imatge era impactant i generava molta angoixa. Ràpidament Jordi Évole es recuperava i explicava ell mateix què li havia passat: “Tinc cataplexia i quan ric molt, perdo la força a la musculatura i caic a terra. Ho dic seriosament, no riguem perquè em medico i és una malaltia molt fotuda. Molta gent la pateix, així que no vull que pensin que estem frivolitzant. De fet, vull aprofitar que m’acaba de passar això per donar visibilitat a aquesta malaltia”.

Fes clic a la imatge per veure el vídeo / La Sexta

Un trastorn que l’obliga a estar atent sempre, preparat per a patir un incident similar. En el seu cas explica que no és tan greu com en altres persones que coneix, però és conscient de l’impacte que genera veure’l sense poder reaccionar durant uns segons.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa