El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Basté, en directe des de casa: “Us saludo contagiat, però bé”
  • CA

Jordi Basté anunciava aquest dimarts que ha donat positiu en coronavirus. El mític locutor de ràdio confirmava que es troba bé i que, de moment, podrà seguir treballant des de casa. I així ho ha fet, començant el programa a les vuit del matí des d’un petit estudi que li han col·locat al seu menjador.

“Aquest és un somni fet realitat, però quin somni! Poder dir un dia, com si fos un gran marquès, “Us saludo aquest matí des de casa meva”. Sol com un mussol, és veritat que el pitjor per a algú que se sent sempre acompanyat és que li tornin la solitud, passar de la independència a la solitud i així és com em sento avui. Com ahir vaig anunciar, he donat positiu per coronavirus, he de confessar que em trobo molt bé, perquè si no, no estaria aquí fent ràdio assegut a la taula de casa meva”, engegava.

Jordi Basté, el dia de l’entrevista amb Toni Bolaño per al TOT Barcelona

Un programa que ha volgut aprofitar per agrair a tots aquells que li han enviat missatges d’ànims, d’igual manera que ha aplaudit la iniciativa de Rac1 de seguir amb la programació malgrat tenir tots els membres de l’equip confinats a casa: “Gràcies per pensar en mi i garantir l’antena”. 

I d’aquí, a demanar que la gent deixi d’estigmatitzar les persones que, com ell, s’han contagiat: “Tenir el virus no vol dir res més que tenir un virus com tants n’hi ha. El problema és que aquest està de moda a nivell mundial. La majoria absolutíssima se n’ensurt. Hi ha molts contagiats i n’hi haurà més, perquè hi ha molta gent que el tenen i no ho saben per falta de proves, el que s’ha de solucionar ja. Deixem d’assenyalar la gent positiva i l’allau de xifres, perquè angoixa”.

Jordi Basté Instagram

Jordi Basté / Instagram

Un davantal que ha dedicat a la sanitat del país: “Des del més insigne metge fins al zelador, a tots ells. Tenim una responsabilitat col·lectiva de cara al col·lectiu de Catalunya. Parlo dels polítics i de la societat en general: quan tingueu un sanitari davant, tracteu-los com es mereixen. És evident que podem parlar del càstig sever que les retalles van tenir a la sanitat, i això ens ha afectat a tots de retruc. Però el reconeixement no es quantifica només en diners, també repercuteix en nosaltres, que els hi hem de donar un tracte digne. En circumstàncies així sobresurt la professionalitat fora de dubte que demostra per què la sanitat de Catalunya és una de les millor valorades del món. Cuidem-los, mimem-los i abracem-los quan puguem. I serveixi aquesta fotografia que ens ha tocat viure per preparar el futur, perquè tindrem futur. I quan s’acostin les eleccions, recordem què ha passat i com aquesta gent està actuant. Ho aconseguirem com a gran país que som: amb molta ràdio i en positiu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa