El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Filtren el motiu clau que explica per què Sofia no s’ha volgut divorciar mai de Joan Carles
  • CA

L’ombra del divorci ha envoltat Joan Carles i Sofia des de fa més de tres dècades. La llarga llista d’amants del Borbó ha tingut un pes important en això, per descomptat, així com totes les humiliacions públiques cap a la seva dona. La grega sempre havia estat vista com una dona complidora que aguantava i aguantava, però les últimes informacions que han anat sortint últimament trenquen amb aquesta percepció ensucrada.

L’últim que s’ha sabut? El motiu de pes pel qual Sofia no s’ha divorciat de Joan Carles: els diners. S’acabaven de casar quan Sofia va assabentar-se de la primera infidelitat del marit. Amb el cor trencat, ràpidament va viatjar fins a Grècia “per refugiar-se en els braços de la seva mare”, relata Pilar Eyre a Lecturas.

“El diputat Elías Bredimas va recordar a la princesa Sofia que si se separava hauria de retornar el seu dot de nou milions de dracmes al poble grec”, una tirada d’orelles del Parlament a la qual s’hi va sumar la negativa de la seva mare.

Anunci del compromís de Joan Carles i Sofia / Casa Reial
Anunci del compromís de Joan Carles i Sofia / Casa Reial

La condició d’haver de tornar tants diners i veure que la mare restava importància a la infidelitat de Joan Carles la van dissuadir de la idea de la separació: “Sofia va decidir que el més convenient era tornar a Estoril al costat del seu marit desgavellat”. Tindria a veure la seva gran ambició i les ganes de ser reina? El més probable és que sí.

A partir d’aquí les temptatives de demanar el divorci han estat múltiples, fins i tot per part de Joan Carles en una ocasió, però mai no ho han arribat a fer. Sempre s’ha assegurat que era per la por a com pogués afectar això a la continuïtat de la Corona, però sembla que els motius econòmics també han tingut influència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa