El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Així va assabentar-se Sofia de la infidelitat de Joan Carles amb l’amant mallorquina
  • CA

Pilar Eyre coneix les grans tafaneries de Joan Carles de Borbó i Sofia de Grècia. La periodista catalana és una de les millor informades sobre els secrets més íntims del matrimoni, el que torna a demostrar en una columna de Lecturas que ens situa en la primera gran crisi dels antics monarques. Parlem de l’estiu del 1992, quan van estar a punt de trencar per primera vegada: “Un enamorat Joan Carles va deixar enrere la família i les responsabilitats per córrer al costat de la seva amiga més estimada, que s’estava tractant d’una depressió en una clínica suïssa. Joan Carles va fer dos viatges en absolut secret sense permís i sense informar a qui corresponia”.

Volia estar al costat de la seva amant en aquest moment tan dolent i potser mai no ens hauríem assabentat de no ser per la mala sort, com recalca Eyre: “El cap de la Casa Reial va trucar als mitjans de comunicació per advertir que no es tolerarien comentaris sobre la vida amorosa del rei”. Ara bé, hauria intentat dissimular tot assegurant que no ho deia perquè Joan Carles tingués amants, sinó perquè Sofia “patia molt” amb aquestes tafaneries.

Qui hauria revelat realment el problema va ser Felipe González: “Els periodistes li van preguntar si havia consultat amb el rei la substitució d’un ministre i ell va dir que no havia pogut fer-ho perquè el rei no estava a Espanya”. No se sabia per llavors, i quan va filtrar-se que el Borbó era a Suïssa molts van adonar-se que no havia pogut signar ell la llei que apareixia en el BOE. Els diaris van començar a atacar-lo moltíssim, però Joan Carles no volia separar-se de l’amant: “Va haver de fer un viatge exprés a Madrid, però ràpidament va tornar a Suïssa perquè no pensava moure’s del costat de l’estimada fins que estigués millor, encara que amb això s’enfonsés el món”.

La reina Sofia i el rei Joan Carles, en una foto d’arxiu / Europa Press

A tot això, Sofia s’hauria adonat llavors que l’aventura de Joan Carles amb l’amant era més seriosa del que pensava: “Joan Carles no va acudir a la festa d’aniversari del seu pare perquè era a Suïssa i Felip també va preferir passar el dia amb la nòvia, Isabel Sartorius. Sofia va acudir sola. La inalterable Sofia va posar-se a plorar al cotxe, fins al punt que el conductor va haver d’aparcar mentre esperava que la senyora es va recompondre. Ella va haver de demanar perdó per l’absència del marit”. A Espanya no es parlava de l’aventura de Joan Carles amb la mallorquina Marta Gayá, però la premsa francesa va revelar que era ella a qui visitava a Suïssa i finalment les revistes van començar a parlar-ne. Joan Carles no s’amagava, el que hauria provocat una crisi al gabinet de comunicació que va acabar amb la dimissió del cap de la Casa Reial.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Una famiglia que se les porta a juliol 14, 2021 | 11:49
    Una famiglia que se les porta juliol 14, 2021 | 11:49
    Un xiringuito que tufa per tots els cantons, i que a sobre no serveix per a res (excepte cremar diners), per què no el tanquen ja d'una vegada? què hem d'esperar més? que creixin els Florian i es multipliquin més i més??
  2. Icona del comentari de: Joan Jaume a juliol 14, 2021 | 14:11
    Joan Jaume juliol 14, 2021 | 14:11
    Els problemes de la cort d'Espanya nos en fotem com de la primera camiseta de l'oncle Ernest .
  3. Icona del comentari de: Llengua a juliol 14, 2021 | 16:08
    Llengua juliol 14, 2021 | 16:08
    Jennifer, "No se sabia per llavors" algú comprèn aquesta frase ? Per llavors de què, de tomaquera ? D'on surten aquests calcs de l'espanyol ? Segurament de "no se sabia por entonces"
  4. Icona del comentari de: Cal dir-ho a juliol 14, 2021 | 16:18
    Cal dir-ho juliol 14, 2021 | 16:18
    Als anys 80, crec que era durant la primavera de l'any 1989, "l'emerito" va patir un accident al llac de Garda a la Llombardia, a Itàlia se'n va publicar als mitjans de comunicació, però a l'estat espanyol es va amagar. Als anys 60, principis dels 70, en plena dictadura, la revista intitulada Hola !, publicà un reportatge amb tota mena de detalls sobre el malaurat accident amb escopeta, o arma, de "l'emerito" en el qual ho va morir son germà, en democràcia "plena", "homologada", "madura", "consolidada" altrament dita "transició" no es va poder ni es pot publicar res d'aquest afer és tabú borbònic... Ens han enganyat durant dècades, el periodisme espanyol de l'època n'és còmplice.
  5. Icona del comentari de: Magda a juliol 14, 2021 | 16:21
    Magda juliol 14, 2021 | 16:21
    Un mitjà de comunicació italià, diu això: "La vita da pensionato viveur di Juan Carlos, re emerito di Spagna..."

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa