Jaime Peñafiel carrega contra Joan Carles I: “No té ètica ni vergonya”

El cronista reial ha deixat clar que considera que el Borbó ha quedat assenyalat "de per vida"

Jaime Peñafiel torna a centrar la seva columna a Republica en Joan Carles i els negocis corruptes que l’esquitxen. La Fiscalia del Tribunal Suprem ha comunicat aquest matí que assumirà una nova investigació d’Anticorrupció sobre ell; el que el col·loca, de nou, en el centre de la diana.

En l’escrit del cronista reial, manté que ell sempre va pensar que seria impossible determinar que existissin indicis delictius: “El problema és que no són delictes per si mateixos. Una altra cosa és que tingui l’obligació de declarar-los a Hisenda i pagar els impostos corresponents”. 

Jaime Peñafiel durant una entrevista a 'Viva la vida'

Jaime Peñafiel / Telecinco

“Sempre he dit que les comissions que Franco li va autoritzar a cobrar al llavors príncep Joan Carles per les seves gestions durant la gravíssima crisi del petroli del 1973, per descomptat que no eren il·legals, però sí que suposaven una falta d’ètica. Com ara”, afegeix. Ja que Jaime Peñafiel té clar que encara que s’exonerés Joan Carles o no s’obrís causa penal contra ell, moralment ha quedat assenyalat “de per vida“.

El rei Joan Carles   Europa Press

Europa Press

De fet, considera que Joan Carles i també Corinna seran sempre vistos com a “personatges immorals”: “Sense ètica ni cap mena de vergonya“. I va més enllà: “La reputació d’ambdós estarà marcada de per vida. Quina tristesa que tantes coses bones que va fer durant el seu regnat hagin quedat enfangades i oblidades. Però aquestes són les conseqüències del seu comportant durant els últims anys”. 

Nou comentari