El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Revelen d’on li ve l’obsessió pels diners al Borbó emèrit
  • CA

Joan Carles de Borbó és a l’ull de l’huracà des de fa molt de temps, però la seva imatge pública mai no havia estat tan malmesa. Negocis tèrbols, escàndols de corrupció, targetes opaques… Per no parlar de les anècdotes controvertides que ha tret a la llum Corinna, la seva examant. Qui també ha revelat molts detalls de la cara més fosca de l’emèrit ha estat Pilar Eyre, que acaba de publicar un llibre biogràfic sobre ell. N’ha parlat a Els Matins de TV3 en una entrevista en la qual ha deixat clar que no sabem l’abast de la fortuna de Joan Carles “ni on la té”.

La cronista revela, a més a més, quin hauria estat el punt d’inflexió en la vida de Joan Carles pel que fa al tema monetari. Quan va començar a fer negocis amb els prínceps àrabs? La catalana ho explica: “A principis dels anys 70 el van convidar a la celebració del 1500 aniversari de l’imperi persa i allà va veure com vivien els milionaris del món. De fet, allà va començar la seva amistat amb els prínceps àrabs. Joan Carles va adonar-se que hi havia molts diners en el món i ell podia tenir una part d’aquests diners. Al cap de poc temps va haver-hi una guerra energètica, el van trucar i va adonar-se que podia fer d’intermediari amb un dels prínceps que coneixia i allà va començar la seva carrera de comissionista. Allà va començar a crear la seva gran fortuna que no sabem com és ni on la té”.

El rei Joan Carles, a l'Aràbia Saudita / Europa Press
El rei Joan Carles, rebut pel príncep de l’Aràbia Saudita en un dels últims viatges / Europa Press

Una festa que hauria motivat Joan Carles a accentuar el seu paper d’intermediari per iniciar una carrera que ha acabat amb el seu trasllat a Abu Dhabi amb la cua entre les potes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa