Les escapades de Joan Carles a Baqueira, sempre en companyia d’amigues: “Les presentava com si res”

El Borbó aprofitava les jornades a la neu per gaudir de la companyia femenina

Fa un parell de dècades, era habitual que la família reial passés uns dies a Baqueira. Les escapades a esquiar formaven part de la rutina dels Borbons durant l’hivern, una pràctica que han anat abandonant a mesura que la mala relació entre ells ha anat empitjorant. Pilar Eyre ha volgut recordar aquella època en la seva última columna de Lecturas de l’any, centrada en anècdotes d’aquells dies a la neu.

La periodista catalana recorda que la família reial va escollir Arties com a seu de les vacances de Nadal algun cop. Es reunien a casa d’Irene, la germana de Sofia de Grècia: “Elena i Cristina aprofitaven i anaven de festa a Tiffany’s amb la seva inseparable cosina Alexia. Allà s’hi quedaven fins a la matinada i allà van conèixer els seus primers amors. Elena es va enamorar d’un dels seus escoltes, el que va implicar el seu trasllat immediat, i Cristina va estar captivada d’un atractiu monitor”.

Elena de Borbó i Victoria Federica, durant una jornada a la neu / Europa Press

Ara bé, qui millor s’ho passava era Joan Carles de Borbó. No durant aquelles vacances familiars, és clar, sinó quan s’escapava a Baqueira en solitari… o, millor dit, sense la dona: “Moltes vegades el rei anava sol a sopar amb amics i algunes senyores. A on? Se sospita que a un apartament de Vielha, però el rei condueix a tanta velocitat que els escortes no el podien seguir. Encara que la reina viu molt aïllada, té un sisè sentit per detectar les infidelitats del seu marit i va deixar d’interessar-li anar a esquiar a la Vall d’Aran”.

El rei va seguir acudint sol: “Es movia amb llibertat. El podies veure prenent un vin cau després de la jornada d’esquí o sopar en la Borda Lobato. Era conscient que ningú no gosaria a fer-li una foto i, fins i tot, presentava la senyora que l’acompanyava amb total tranquil·litat, com si res”. Una nova mostra de la indiferència de Joan Carles cap a Sofia, ja que passejava les amants sense cap problema.

Nou comentari