El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La conversa més tensa de Joan Carles i Felip, quan van posar sobre la taula dos divorcis
  • CA

Joan Carles i Letícia no mantenen una bona relació. Així ho han assegurat fonts de la Casa Reial pràcticament des que Felip anunciés el compromís amb la periodista de TVE. Alguns cronistes han arribat a assegurar que l’emèrit hauria demanat al seu fill que es divorciés, una història que Pilar Eyre detalla en la seva última columna de Lecturas.

La cruel petició hauria tingut lloc el 19 de juny del 2014: “Letícia semblava serena, però les tempestes més terribles sacsejaven la seva ànima. Havia estat a punt de llançar la tovallola moltes vegades, no per les infidelitats de Felip, sinó per la campanya que s’havia engegat en la seva contra. Joan Carles actuava impunement, viatjava als països àrabs amb Corinna, balbucejava un discurs important i li tremolaven les mans perquè la nit anterior havia estat de festa, el rei tractava malament la dona en públic… Però els periodistes cortesans continuaven defensant-lo perquè l’objectiu era Letícia i tots els dards eren cap a ella”.

“Corria el rumor que algú estava fent xantatge a Letícia, una situació molt delicada que invalidava el seu camí cap a la corona. En aquelles condicions era impensable que el rei abdiqués. El principal obstacle perquè Felip regnés era la seva dona i Joan Carles li va demanar que es divorciés. A més a més, va afegir que ell també es divorciaria de Sofia i es casaria amb Corinna. Li va dir que no tindria estatus de reina, però sí d’altesa reial, i que podrien celebrar junts els 40 anys de regnat en una gran festa amb tots els monarques. I un cop passat allò, ja podria abdicar. Algú amb prou sensatesa va dir que fins allà havien arribat i després d’una trucada de Felipe González, Joan Carles va decidir emetre un comunicat que va sorprendre la seva pròpia família ja que Felip i Sofia eren a l’estranger i Letícia a casa del pare”, explica Eyre.

Joan Carles i Letícia, en una foto d’arxiu / Europa Press

Felip i Letícia van convertir-se en reis en una cerimònia que va cridar molt l’atenció a Pilar Eyre: “Les nenes estaven cansades i contestaven amb gestos malhumorats a les carícies dels avis, a Letícia se la veia súper prima i amb arrugues a la cara, Felip intentava agradar a tothom, Joan Carles no sabia què fer i l’única que estava bé era Sofia, que va forçar el marit a fer-li un petó”. Una escena pintoresca que evidenciava com de trencada estava ja la relació entre ells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa