El Món
Joan Carles I parla sobre la seva fugida d’Espanya: “Alguns estan molt contents que marxés”

Joan Carles de Borbó ha decidit trencar el seu silenci des que va decidir fugir d’Espanya i instal·lar-se als Emirats Àrabs. I, segons ha publicat la revista francesa ‘Paris Match’, ho ha fet en un llibre que veurà la llum el proper dimecres 6 d’octubre. Es tracta d’una biografia que ha escrit la periodista Laurence Debray en la qual no es calla res. Fins i tot admet que les relacions amb el seu fill, Felip VI, estan completament trencades, i assegura que ni tan sols el va felicitar pel seu 83 aniversari el mes de gener passat, segons recull ‘Vanitatis’.

La revista francesa ha tingut accés al llibre, on el rei emèrit espanyol assegura que “alguns estan molt contents que marxés d’Espanya”. La periodista explica en la biografia com és la vida de Joan Carles de Borbó als Emirats Àrabs, descriu la seva casa i qui està amb ell. En el llibre, titulat ‘El meu rei vingut a menys’, el pare de Felip VI ha decidit no pronunciar-se sobre les qüestions econòmiques de les quals se l’acusa. Prefereix parlar del seu llegat general i sobre això declara: “Les institucions que vaig deixar haurien de ser suficients. Elles parlen per si mateixes. Però és cert, les institucions es destrueixen més fàcilment que es construeixen”.

El rei emèrit Joan Carles I, en una foto d'arxiu del 2014 | Casa Reial
El rei emèrit Joan Carles I, en una foto d’arxiu del 2014 | Casa Reial

En el llibre, l’emèrit també parla de la seva possible tornada a Espanya, que desitja amb totes les seves forces tot i que reconeix que desconeix quan es produirà. “No ho sé en absolut”, admet. I afegeix que “afrontava moltes pressions”. Si que té la seva opinió sobre els motius pels quals va marxar: “Per què? -es pregunta-. Perquè aquí no molesto a la Corona”. La periodista ha estat a la casa de l’exmonarca a Abu Dhabi i la descriu com a freda i ‘kitsch’, típica d’aquests llocs, plagada de tecnologia i robotitzada”.

A més, assegura que és com “una gàbia ultramoderna per a un rei que enyora el pernil ibèric, que es fa enviar pels seus amics”. A més, relata que allà l’atén una parella de filipins i quatre persones espanyoles de seguretat. Parla gairebé diàriament amb les seves dues filles, amb la seva dona Sofía (a la qual anomena “la reina professional”) i amb alguns amics de confiança. Afirma la periodista que, tot i el que es pugui pensar, Joan Carles i Sofia mantenen una bona relació i ella sempre ha estat al seu costat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: ferreret a setembre 30, 2021 | 19:10
  ferreret setembre 30, 2021 | 19:10
  No tonto no! els quatre mil i pico enxufats que s'aprofitaven amb tu estan fent novenes a la macarena per a que tornis. Ara creu t'ho.
 2. Icona del comentari de: fat boy a octubre 01, 2021 | 01:08
  fat boy octubre 01, 2021 | 01:08
  Es deu fer un fart de menjar cus cus i beure te verd. Poooobre noi!.
 3. Icona del comentari de: JOSEP PAGÈS I CANALETA EL AVI CULER DE CARDEDEU a octubre 01, 2021 | 10:29
  JOSEP PAGÈS I CANALETA EL AVI CULER DE CARDEDEU octubre 01, 2021 | 10:29
  JOAN CARLES I , Entre els que estan MOLT CONTENTS QUE MARXESIS , ESTA TU HIJO FELIP VI y PEDRO SANCHES .. Els vas fer un GRAN FAVOR AL MARXAR ..
 4. Icona del comentari de: JOSEP EL CATALÀ EMPRENYAT a octubre 01, 2021 | 10:29
  JOSEP EL CATALÀ EMPRENYAT octubre 01, 2021 | 10:29
  JOAN CARLES I , Entre els que estan MOLT CONTENTS QUE MARXESIS , ESTA TU HIJO FELIP VI y PEDRO SANCHES .. Els vas fer un GRAN FAVOR AL MARXAR ..

Nou comentari

Comparteix