El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Joan Carles contra Letícia: “La culpa de la seva caiguda en desgràcia”
  • CA

Joan Carles I celebra avui el 84è aniversari des d’Abu Dhabi, sense la companyia de la dona ni de cap dels fills. L’emèrit va néixer enmig d’una tempesta horrible, mentre el pare era fora amb una de les moltes amants que va acumular aquells anys. Premonitori o no, pocs s’haurien imaginat que el monarca passaria un altre any fora del seu país. Diversos mitjans es fan ressò d’una informació que assegura que Elena i Cristina de Borbó tindrien el bitllet comprat per passar aquestes dates amb el pare, però que finalment no hauria estat possible que hi viatgessin. Sol com un mussol i amb la imatge pública més deteriorada que mai, avui Joan Carles protagonitza la columna de Pilar Eyre a Lecturas.

En ella, la cronista catalana reflexiona sobre la situació de l’emèrit i també sobre el camí que ha recorregut fins aquí. El principal culpable de tot plegat és ell, d’això no hi ha dubte. Ara bé, sembla que ell tindria en ment un altre nom propi a qui acusa d’haver propiciat que tot això passés. Pilar Eyre es pregunta si Joan Carles arribarà a rebre la felicitació, ni tan sols, del seu fill i la jove. Cal destacar que mai no ha tingut bona relació amb Letícia, qui estaria d’allò més contenta en haver-se tret de sobre tots els problemes que els provocava el sogre.

Joan Carles i Letícia en un acte junts - Europa Press
Joan Carles i Letícia en una foto d’arxiu / Europa Press

“Per a l’emèrit, Letícia s’ha convertit en la seva nèmesis, la bèstia negra. Pensa que ella està darrere del que ell considera una campanya en contra seva. Creu, a més a més, que Letícia ha instigat el fill perquè el repudiï. És difícil imaginar-la felicitant aquell a qui tan poc aprecia. Sofia, encara que pateixi humiliacions, es pot intuir que sí que li enviarà un missatge. El paper més difícil és el del fill. Estima el pare, però alhora és conscient que se l’ha de mantenir el més lluny possible pel bé de la institució. Una conversa amb ell només pot desembocar en un encreuament de retrets i exigències. Encara que molts pensem que pare i fill no parlen, Debray afirma que sí que ho fan en la seva biografia sobre Joan Carles. Diu que Felip el va trucar l’any passat per felicitar-lo… Sabrem algun dia la veritat?”, es pregunta la catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa