La família de Sofia, en guerra amb Joan Carles des dels 90

Joan Carles de Borbó i Sofia de Grècia fa temps que no es veuen o, almenys, això és el que s’ha filtrat a la premsa. Des que l’emèrit va marxar a Abu Dhabi, que la seva dona no hauria anat a visitar-lo ni tan sols una vegada. Aquesta és una nova mostra dels greus problemes que travessa el matrimoni des de fa dècades, que mai no havien estat tan visible com ara. El que ara ocupa l’atenció de les revistes del cor, però, és la relació de Joan Carles amb la seva família política. Aquest dissabte s’ha celebrat la boda d’un dels nebots de Sofia, del fill petit del seu germà Constantí, i l’absència de l’espanyol ha tornat a fer parlar. Va haver-hi una època en la qual Joan Carles i el seu cunyat mantenien una relació estupenda, però això ha quedat molt enrere.

La Razón explica que les causes d’aquesta ruptura familiar data de fa temps i que les causes han estat diverses. El millor moment hauria estat poc després de la boda amb Sofia, quan Joan Carles va unir-se molt a la família reial grega. En la dècada dels 90 haurien començat a distanciar-se, tot coincidit amb els primers rumors d’infidelitats que assenyalaven a Joan Carles. El germà de la seva dona no li perdonaria que l’estigués enganyant i que pràcticament no li fes cas. Això va coincidir amb la reducció dràstica dels viatges del matrimoni a Grècia, amb una Sofia que començava a visitar la família sense la companyia del marit.

El rei Joan Carles, acompanyat de la reina Sofia
El rei Joan Carles, acompanyat de la reina Sofia en una foto d’arxiu / Europa Press

Semblava que els cunyats s’havien reconciliat el 2018, quan Constantí de Grècia va traslladar-se a Madrid un cap de setmana per celebrar el 80è aniversari de Joan Carles. En aquella visita exprés, el monarca grec va parlar molt bé del cunyat públicament: “Mai no oblidaré l’hospitalitat i l’amabilitat amb la què m’ha tractat sempre en el passat”. Però com és que no han tornat a veure’s? El problema el tindria el documental A year in Spain realitzat per una periodista americana en el que mostrava un Joan Carles amant de la festa i de les dones, el que no hauria agradat gens al germà de Sofía. A partir de llavors, el Borbó ha deixat d’estar convidat a les reunions de la família reial grega, amb els que no ha tornat a coincidir. Estan habituats a les absències de Joan Carles i asseguren a les seves fonts més properes que “ja no els sorprèn que no acudeixi”. Sembla que res no canviarà i encara menys ara, que l’emèrit viu reclòs en el seu palau d’Abu Dhabi.

Comentaris

    L'OBSERVADOR ASTORAT Octubre 25, 2021 | 14:34
    Juan Carlos I y Sofía: Como diria J. Benavente, "He aquí el tinglado de la antigua farsa".

Nou comentari