El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Joan Carles I va donar dos milions d’euros a Corinna per comprar pisos als Alps suïssos
  • CA

Més escàndols de Joan Carles I. Segons publica el diari ‘El Mundo’, l’emèrit va transferir dos milions d’euros a Corinna des d’una societat pantalla a Panamà per a comprar dos apartaments de luxe als Alps suïssos, que la parella freqüentava durant els anys que va durar la seva relació. El diari ha tingut accés als dos contractes de préstec que va articular el presumpte testaferro suís del Rei emèrit, Dante Canónica, l’any 2009 per a dur a terme l’operació immobiliària.

 

Les societats panamenyes a través de les que es va realitzar el traspàs de fons, Siam Partners S.A i Calden Overseas INC, van ser registrades a l’abril de 2009. La primera transferència de diners es va produir el mes de maig del mateix any, i el segon l’octubre de 2009, per adquirir el 50% de dos apartaments ubicats a l’estació de Villars-sud-Ollon. L’empresa Siam Partners va registrar la seva escriptura pública a Panamà el 23 d’abril d’aquell any, mentre que Calden ho va fer vuit dies abans, el 15 d’abril.

L’amiga del rei va finançar el 50% de l’operació venent les accions d’un habitatge que ella ja tenia, mentre que l’altra meitat de fons van ser proveïts per Joan Carles de Borbó a través de préstecs a la societat Siam Partners. A més, el suposat préstec de l’emèrit a Corinna es va realitzar a través d’un primer pagament de 1.875.000 francs suïssos -uns 1,7 milions d’euros– el 18 de maig de 2009, rebut en un compte del Mirabaud, i després un segon pagament d’uns 324.000 euros ingressats el 15 d’octubre de 2009 en un compte personal de Corinna en el HSCH de Mònaco

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa