El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dies de “terror i vergonya” a la família reial per culpa de Joan Carles
  • CA

La relació extramatrimonial del rei Joan Carles amb la princesa Corinna ha comportat molts problemes a la família reial. Principalment ha causat molt patiment i dolor a la reina Sofia, per descomptat, però també ha generat discussions entre l’emèrit i els seus fills. Una infidelitat que li provocava malestar amb la resta de la família i que ara el podria portar al jutjat. La premsa francesa ha revelat aquesta setmana que un tribunal suïs ha descobert unes irregularitats en un compte de Joan Carles: hauria rebut 100 milions d’euros de la Casa Reial d’Aràbia el 2012, dels quals n’hauria regalat 65 a Corinna.

Un escàndol financer que s’accentua perquè el rei havia amagat fins ara haver rebut aquesta gran quantitat de diners, que mai no va declarar. Quants diners oculta l’emèrit en comptes a paradisos fiscals? Els partits polítics el volen a la banqueta, el que fa tremolar de nou els ciments de La Zarzuela.

El rei Joan Carles s’ajuda d’un bastó /  Europa Press

Un context ideal perquè Jaime Peñafiel critiqui la casa reial en el seu article setmanal a ‘El Mundo‘. El cronista sempre ha defensat l’emèrit, però sembla que aquesta revelació l’ha fet obrir els ulls: “Sempre he defensat Joan Carles d’una manera més visceral que intel·lectual. Però avui… Desgraciadament, el rei Joan Carles avui no té qui el defensi. A La Zarzuela no se sent, lògicament, tan estimat com voldria. Trist final de qui va ser tan gran i a tots han traït. La seva amant, reconeixent una donació milionària per a ella i el seu fill, també el seu cosí, que reconeix que va pagar molts viatges privats a l’emèrit i Corinna”. 

“El rei Joan Carles ja no pot amagar-se de si mateix, ha d’afrontar la veritat del que ha passat i després fer allò necessari per a la seva pròpia pau. Es podria dir que Joan Carles ho pot suportar tot. Fins i tot allò que no ha fet. Fins i tot la idea que ja no pot suportar més. Que això és el que ha de preocupar a la família, que viu uns dies de terror. A tots els nivells”, considera Peñafiel.

Els reis emèrits, Joan Carles I i Sofia / Europa Press

Una situació que està afectant molt la Corona: “La família reial està vivint avergonyida sota l’impacte d’una sèrie de notícies desestabilitzadores a tots els nivells. El rei Felip, cap de família, i la reina Sofia, patidora i enganyada esposa, però també el rei Joan Carles, traït per la dona a qui va omplir d’amor adúlter i riquesa”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa