Pilar Eyre celebrarà Sant Jordi en plena promoció del seu últim llibre sobre Joan Carles de Borbó, anomenat Yo, el rey. La cronista catalana n’ha parlat en una entrevista a Nació Digital que ha aprofitat per destacar alguns dels episodis més controvertits: “Molta gent em diu que Joan Carles és un bon representant de l’època que li ha tocat viure, la de la corrupció i la llibertat sexual. La història d’ell i de la societat espanyola estan molt entrellaçades. A partir dels 8 anys, va ser apartat de l’escalf familiar. Igual que Franco. Per això tots dos van tenir molt bona sintonia”, reflexiona.

L’escriptora creu que el va marcar el mòbing que va patir en un internat: “Va ser terrible. A l’internat dels maristes a Friburg les pallisses eren normals. Era després de la Segona Guerra Mundial i hi havia joves de bones famílies, uns dèspotes que no podien ser dominats pels mestres. Joan Carles és sord d’una oïda per una pallissa que hi va patir. Van haver d’operar-lo, va estar dies ingressat”.

Els escàndols que envolten l’antic monarca són cada vegada més nombrosos, però Pilar Eyre està convençuda que ell pensa que ha actuat bé: “No crec que estigui penedit, no. Ell creu tot això se li deu i no pensa que hagi fet res malament”.

Joan Carles de Borbó, fotografiat a l'entrada d'un cotxe / Europa Press
Joan Carles de Borbó, fotografiat a l’entrada d’un cotxe / Europa Press

Joan Carles de Borbó segueix residint a Abu Dhabi, el que fa que molts pensin que acabarà morint allà: “El rei morirà fora d’Espanya. El pacte entre la Zarzuela i Moncloa és que no torni. Pel bé de la institució. Ara bé, Abu Dhabi no serà la seva destinació definitiva. Es barallen tres destinacions, però això sí que és més incert: Londres, però que planteja el problema de la proximitat de Corinna; Roma, que és on va néixer; i Bèlgica, donada la seva bona relació amb la família reial, en especial amb els emèrits Albert i Paola”.

Precisament sobre Corinna ha parlat Pilar Eyre: “Crec que Joan Carles encara pensa en ella. És cert que les meves fonts m’ho neguen, però crec que això és el que ells voldrien. L’any passat, el rei emèrit la va anar a veure a Londres. Va anar-hi per fer una gestió que hagués pogut fer una altra persona. Pensi que ell ara està ocupant la suite que ocupaven tots dos quan eren a Abu Dhabi. Crec que ell continua enamorat de Corinna. Ha estat el seu últim i gran amor”.

Nou comentari

Comparteix