El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els amics mariners de Joan Carles de Borbó es mullen sobre el seu retorn a Espanya
  • CA

Des que Joan Carles de Borbó regularitzés més de quatre milions d’euros amb Hisenda, que s’està parlant molt sobre un possible retorn de l’emèrit a Espanya. Alguns creuen que aquest hauria estat un moviment pacificador per calmar els ànims i poder tornar-hi una temporada. Vanitatis s’ha posat en contacte amb alguns amics íntims de l’antic monarca, els que no tenen clar que aquest viatge pugui produir-se igualment.

El vaixell de la seva propietat sí que participarà en la Copa d’Espanya de 6 metres de finals de mes, però això no vol dir que l’emèrit vagi a bord: “Joan Carles I forma part de la seva tripulació, sí, però encara no sabem si estarà en condicions de competir. De fet, no ho sabrem fins una setmana abans de la competició. Que pot venir? És clar, però que vingui ja és una altra cosa”, reflexionen.

Alguns mitjans posaven data al seu retorn a Galícia, el pròxim 13 de març. Els seus companys marítims neguen que això sigui així: “En cas que vingués, que repetim que no en tenim constància, vindria entre el 20 i el 21 de març que és quan comença la prova de la seva categoria”.

El rei Joan Carles, a bord d'un vaixell
El rei Joan Carles, a bord d’un vaixell / Europa Press

No està clar si Joan Carles abandonarà el seu refugi a Abu Dhabi per participar en aquesta regata, ni tan sols si acudirà com a espectador. Per una altra banda, tampoc no se sap si l’estat físic de l’emèrit és prou bo com per enfrontar-se en un repte físic així: “Joan Carles sempre ha navegat com a oci, més que com a esport. Sempre que hem parlat per telèfon hem comentat temes esportius i el tinc informat sobre la classificació del nostre equip”, explica el seu amic Pedro Campos.

Caldrà veure si Felip VI i el govern espanyol permeten aquesta hipotètica tornada de Joan Carles I, encara que fos amb un motiu esportiu. En el seu cas no hauria de fer quarantena, tenint en compte que diuen que ja se l’ha vacunat de coronavirus. Sigui com sigui, la seva presència en la competició de vela encara no està tancada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa