El Món
Joan Carles de Borbó, desesperat a Abu Dhabi: “No pot més, allà no aguantarà molt més”

Joan Carles de Borbó segueix lluny de casa, a milers de quilòmetres de la vida que coneixia… però sense haver hagut de renunciar a les comoditats i luxes dels que gaudia. Aquest diumenge s’han complert 300 dies des de la seva arribada a Abu Dhabi, la ciutat en la que s’amaga mentre els jutges investiguen els seus comptes.

El Español ha parlat amb alguns dels seus amics més íntims per saber com es troba l’emèrit i què pensa de la seva llarga estada en la ciutat daurada: “La nit abans de marxar, va sopar amb el grup d’amics a Sanxenxo. Ens va dir que tornaria al setembre i que estaria preparat per a la següent regata. Deia que era una decisió que havia de prendre per no perjudicar més al fill, però que seria qüestió de poc temps. Ara ens diu que vindrà a finals de juny, però ja li hem dit que no es faci il·lusions perquè després arribarà el cop. La seva idea és tornar i passar uns dies a Espanya, però és conscient que no podrà tornar a instal·lar-se aquí i està gairebé segur que haurà de tornar a marxar”.

Joan Carles no està content a Abu Dhabi, segons informen els seus amics: “L’estada allà se li està fent eterna. No pot més. Està així des d’abans de Nadal, quan va estar a punt de tornar i el van frenar a l’últim moment. Té clar que la seva casa és La Zarzuela i vol tornar allà, però l’equip de Felip VI no ho considera oportú perquè estan segurs que l’opinió pública ho veuria fatal. Joan Carles s’ha negat a anar a casa de la infanta Elena, però ell quan torni vol tornar a casa seva”.

Joan Carles, en una de les últimes fotos en públic / Europa Press
Joan Carles, en una de les últimes fotos en públic / Europa Press

“A Abu Dhabi no crec que aguanti molt més. Està desesperat i ja té una edat… Què passa si mor allà? Encara que el doctor el visita un cop al mes i li diu que està saníssim. Va tenir un ensurt el passat mes de març per culpa dels efectes secundaris de la vacuna xinesa, però si mor allà serà molt complicat”, reflexiona aquest amic del Borbó.

I com és la rutina de l’emèrit en la mansió de luxe en la que resideix? “Joan Carles matina com sempre ha fet. Quan es desperta agafa el mòbil i comença a trucar. Parla amb tothom, des de periodistes fins amb altres reis d’Europa. No para de trucar… Després esmorza a la terrassa i llegeix la premsa nacional i internacional. Sempre va vestit amb roba d’esport. Fa exercici amb el fisioterapeuta fins a l’hora de dinar, fa la migdiada després i respon correus amb l’ajuda de dos secretaris. Parla amb la família, inclosa la reina Sofia. Cada dia parla amb Cristina i Elena, però no sembla que parli amb el fill. Fa un sopar lleuger, es fuma un puro i torna a trucar alguns amics perquè li parlin de Sanxenxo i de les últimes tafaneries de Madrid”.

Un emèrit vivint en una casa luxosa, amb totes les comoditats imaginables i un telèfon que sembla que treu fum.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a maig 31, 2021 | 21:23
    fat boy maig 31, 2021 | 21:23
    Doncs si es mor ja l'enterraran.

Nou comentari

Comparteix