Jimmy Giménez-Arnau: “Diuen que ens infectarem tots, estic cagat”

La crisi del coronavirus està afectant la ciutadania en tots els aspectes. La gent gran forma aquella part de la població més afectada, el que els té molt preocupats. Dins d’aquest col·lectiu es troba Jimmy Giménez-Arnau, que ha concedit una entrevista a ‘El Mundo‘ en la qual reconeix que està molt espantat amb tot plegat: “Estic cagat perquè tinc 77 anys”.

El tertulià acaba de publicar ‘La vida jugada’, unes memòries que disfressa de crònica social del postfranquisme. Sempre ha estat molt polèmic i extravertit, encara que reconeix que amb els anys s’ha calmat: “Vaig néixer sense doma i encara no m’han domat. Però Sandra (la seva dona) m’ha donat una vida rigorosa i responsable, coses que jo mai no he estat. Ara estic molt més tranquil. Jo sempre dic a aquells que m’insulten que si sabessin com sóc de veritat, m’insultarien molt més”. 

L’alarma sanitària que travessa el país el té molt preocupat: “En aquests moments penso poc perquè estem tots fastiguejats amb aquest virus. Porto la quarantena al peu de la lletra. Sempre faig cas dels epidemiòlegs. He parlat amb un gran metge i m’ha dit que el més important és la càrrega viral, la quantitat de virus que inhales en el moment del contagi. Si inhales molts, ho tens cru. La gent, amb bon criteri, està acollonida. I fan bé, perquè com no tinguis por segur que caus. Diuen que ens infectarem tots. El tancament s’allarga, doncs seguirem aquí tancats. No queda una altra. Estic disposat a estar aquí com els japonesos després de la Segona Guerra Mundial”. 

Jimmy Giménez Arnau a 'Sálvame'   Telecinco

Jimmy Giménez-Arnau a ‘Sálvame’ /  Telecinco

I d’aquí, a opinar sobre els Franco i l’escàndol financer del rei Joan Carles, l’altra gran notícia d’aquest confinament. “El meu matrimoni amb la neta de Franco va ser desastrós perquè només va durar dos anys. No sé quin acord va haver-hi entre Joan Carles i la família Franco quan va arribar al tron, però per a ells no hi ha inspeccions fiscals. Els Franco poden fer i desfer el que els hi doni la gana i mai no els hi passarà res. No entenc com no els hi apliquen la mateixa llei que ens apliquen a tots”.

“Tot això del rei Joan Carles em sembla que li fa molt de mal a Felip VI. Corinna és una cantant de saló i se li ha de fer molt poc cas. Si a sobre t’han omplert de milions, el millor que pots fer és callar-te. És una fresca. Felip no podrà renunciar a l’herència fins que mori el seu pare. Fins ara no ha renunciat a res. Hem d’esperar a que sigui l’hora del rei emèrit. Però estic segur que Felip VI no tocarà ni un euro de la quantitat”, afegeix en unes declaracions contundents.

Nou comentari